Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

De wijkkrant
30 oktober 2018

Diverse kunstenaars exposeren bij Eetcafé Blixem

  

De diverse kunstenaars, die t/m 18 december hun werk presenteren in BliXem Eetcafé, hebben gemeen dat ze allen werken in de kunstwerkplaats van Art-tics. 

Deze periode worden er o.a. werken geëxposeerd door Seref Okur met de “Blauwe regen”, Eliza met “Jurken aan de lijn” en Ap van Brakel met de “Griekse boerenvrouw”.

De Art-tics kunstwerkplaats is een combinatie van een dagbesteding en werkproject. De kunstenaars hebben een psychiatrische achtergrond en worden door RIBW Art-tics professioneel ondersteund in hun herstelproces. Ze hebben hun kracht gevonden in het creëren van kunst. Ze steunen elkaar bij het ontwikkelen van hun talenten en vaardigheden. Het zijn geen beroepskunstenaars, hoewel sommigen niet onder zouden doen voor menig professional.

Het aanbod van de werken die worden gemaakt bij Art-tics zijn zeer gevarieerd. Landschappen en portretten hebben de overhand, maar ook abstract werken komt aan bod tijdens de cursussen die ze volgen in het Art-tics atelier dat is gevestigd in Nijmegen.

BliXem biedt de kunstenaars van Art-tics een “podium” aan de muur door steeds voor een expositieperiode van drie maanden hun werk te exposeren. De kunstwerken zijn tevens te koop voor een vriendelijke prijs of te huur voor een klein bedrag per maand.

BliXem Eetcafé, Cadeauwinkel, Catering en Webshop, Groesbeekseweg 75 in Nijmegen  
Tel. nummer: 024 - 388 86 78, www.blixemnijmegen.nl