Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

De wijkkrant
12 maart 2019

'Eindigheid': lezing Albertinumgenootschap op 14 maart

In de cyclus Eindigheid houdt prof. dr. Maria van den Muijsenbergh, bijzonder hoogleraar gezondheidsverschillen en persoonsgerichte integrale eerstelijnszorg aan de Radboud Universiteit en huisarts te Nijmegen, op 14 maart de eerste lezing van het Albertinumgenootschap met als titel: Beleving van onze eindigheid.

  Vanuit haar huisartsenpraktijk maakt Maria het fenomeen eindigheid van zeer nabij mee. De problematiek wil zij vanuit de totale persoon benaderen. Door deze aandacht voor de totale persoon kan zij een zorgvul­dige begeleiding geven aan het proces van ziek zijn en/of beter worden. Een proces dat in veel gevallen, zeker bij oudere patiënten, de vraag oproept: ‘Hoe zal ik mijn eindigheid en de weg daar naartoe op een waardige en humane manier kunnen beleven?’ Actueel speelt hierbij ook de kwestie van het voltooide leven.

Volgende lezingen: 21, 28 maart en 4 april.

Professor Molkenboerstraat 5, Nijmegen, 19.30 uur, entree 7 euro. Folders en informatie: Fons Fisscher, 024-3581963, e-mail: a.fisscher@xs4all.nl; Ans Metz, 024-3228285; www.albertinumgenootschap.nl