Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Redactie de Wijkwebsite
6 november 2010

Ervaar zelf een electrische Tuk Tuk in de Barbarossastraat bij Royal Haskoning.

tuktukWil je de sensatie van elektrisch rijden zelf ervaren? En door het ontbreken van het traditionele motorgeluid, zelf aanvoelen alsof een onzichtbare hand je vooruit beweegt? Ingenieurs- en adviesbureau Royal Haskoning laat vanaf maandag 8 november in het centrum van Nijmegen voor haar relaties en eigen medewerkers een elektrische Tuk Tuk rijden van en naar haar kantoor in de Barbarossastraat. Wie wel eens in een Aziatisch land op vakantie is geweest, heeft hem zeker gezien. Daar is de Tuk Tuk een vaste verschijning in het straatbeeld. Het veelal op een tweetakt motortje aangedreven kleurrijke voertuigje wordt voor van alles en nog wat gebruikt, variërend van personen- tot goederenvervoer.

Inmiddels zijn er ook verschillende elektrische varianten op de markt. Die maken niet alleen weinig geluid, maar zorgen tevens voor een lagere CO2-uitstoot waardoor de luchtkwaliteit verbetert.

Royal Haskoning maakt in het kader van haar dare2share duurzaamheidscampagne van 8 t/m 11 november gebruik van een hele bijzondere Tuk Tuk in Nijmegen. De ‘Stretch Limo’- versie biedt ruimte aan maar liefst zes personen. De maximale snelheid is ruim 50 km/uur en met een volle batterij kun je er meer dan 80 km mee afleggen.

Ritje maken? Geen probleem! Zie je de Tuk Tuk langskomen en er is plaats, pak je kans en rijd een stukje mee. De Tuk Tuk rijdt de hele week vanaf het CS naar de vestiging van Royal Haskoning in de Barbarossastraat.