Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

23 januari 2008

"Geen sociaal pension in Oost"


Er mag geen Sociaal Pension worden gevestigd aan de Sloetstraat, dat is de mening van D66 Nijmegen. ?Wij ondersteunen de kritiek die de buurtbewoners hebben op de opvang van verslaafden met een psychiatrische achtergrond in de woonwijk Altrade in Nijmegen-Oost?, aldus Duco Bodewes, fractievoorzitter van D66 Nijmegen.

Het pand, dat in eigendom is van de Regionale Instelling Beschermd Wonen (RIBW) bood tot voor kort onderdak aan een kleine groep jongeren. Sinds kort is de RIBW verslaafden met een psychiatrische achtergrond in hetzelfde pand is gaan huisvesten. De overlast die wijkbewoners daarvan ondervinden, is toegenomen. ?Er wordt een grotere groep bewoners gehuisvest, met een zwaardere verslavings-problematiek. Dat is vragen om problemen.?, aldus Duco Bodewes.

In de wijk Altrade (Nijmegen-Oost) is al een aantal andere instanties gevestigd, zoals het Kasteel (Bijleveldsingel) en het MultiFunctioneel Centrum (Van Schevichavenstraat). Buurtbewoners zijn het niet eens met de huisvesting van een extra groep verslaafden. Het Sociaal Pension ligt op korte afstand van het Kion, het Karel de Grote college en een basisschool.

Duco Bodewes: ?Het verbaast mij dat de RIBW stilletjes, haast heimelijk, al van start is gegaan met de opvang van zwaardere gevallen. Het is niet netjes dat de buurt daarover helemaal niet is geïnformeerd. Natuurlijk moeten deze verslaafden ook ergens onderdak kunnen krijgen, maar de locatie die de RIBW nu voor ogen heeft is daarvoor absoluut niet geschikt. Nijmegen-Oost is een woonwijk, en gezien de andere instanties die er al gevestigd zijn, is er geen ruimte voor extra opvang. Bovendien heeft de wethouder in 2003 toegezegd dat een andere locatie voor het Sociaal Pension zou worden gezocht. Daarvoor zijn destijds ook criteria opgesteld. Ik vind dat de gemeente zich aan die toezegging moet houden.?