Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Dorien Kuster
13 juni 2013

RIBW Nijmegen-Oost hield open huis


\"GlurenZo\'n 30 buurtbewoners bezochten de avond. Variërend van mensen die uit nieuwsgierigheid langs kwamen (\"Hallo, wij komen gluren!), buurtbewoners die gerichte informatie zochten, maar ook mensen die zelf hulp nodig hebben.


In april 2013 voerden studenten in opdracht van de RIBW Nijmegen & Rivierenland een buurtonderzoek uit en tijdens de rondgang bleek dat veel omwonenden nauwelijks bekend waren met onze instelling. Het werd dus tijd om hier iets aan te doen.

Het voorwerk was onderdeel van het succes. Eindelijk zijn eens die klappers weggekieperd die vol zitten met getypte protocollen die allang in de computer staan. Ook was er al lang het plan om van ons saaie raam aan de voorkant een kunstetalage te maken, met werk gemaakt door cliënten. Er was een stok achter de deur nodig: de open inloopavond.

Cliënten hebben bij de organisatie van deze inloopavond voor de buurt de handen flink uit de mouwen gestoken. Ze maakten een chocoladetaart (te lekker en als eerste op) een ander stond al vioolspelend voor de deur om als een moderne rattenvanger van Oost buurtbewoners naar binnen te lokken. Open en eerlijk vertelden sommigen hun levensverhaal. Een medewerker van de RIBW en tevens ervaringsdeskundige vertelde hoe het is om stemmen in je hoofd te horen en hoe je daarmee omgaat.

Ook zijn er contacten gelegd met mensen die wellicht in de toekomst als vrijwilliger/maatje ingezet willen worden

Wij kijken tevreden terug op deze avond en zijn voornemens om in 2014 opnieuw een \"Gluren bij de buren\" te organiseren. Hopelijk kunnen wij ook u dan (weer) begroeten.

 

Dorien Kuster

RIBW Nijmegen & Rivierenland

Kwartiermaker RIBW team Hengstdal