Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Gratis informatieavonden over isoleren van oude(re) huizen

Geïnteresseerde huiseigenaren kunnen zich nog opgeven voor de gratis informatieavonden over 'isoleren en energiebesparen van hun ouder(re) huis' op 16 april en/of 14 mei in de Thiemeloods aan de Leemptstraat 34 in Bottendaal.

Jan van de Veerdonk: "Al ruim 35 jaar heb ik vanuit Bottendaal een bouwbedrijf verbouw en restauratiewerk dat voor een 100 % particuliere klantenkring in en om Nijmegen werkt aan hun oude(re) huizen met grote en kleinere verbouwingen.

Omdat ik de laatste tijd steeds vaker dezelfde vragen krijg, ben ik begonnen met het geven van gratis informatieavonden over het belangrijkste nu te doen: goed en zinvol isoleren en daardoor energie besparen. Met als belangrijkste zaken: meten en bepalen waar en hoe je zinvol kunt isoleren.

Veel mensen vinden dit belangrijk. Voor de avond van 12 maart j.l. hadden zich 70 mensen opgegeven. 16 april en 14 mei zijn de volgende edities.

Hierin deel ik basiskennis over bouwtechniek, bouwfysica, de te volgen isolatie-route en dit goed te doen. Vooral met het tochtdicht maken, het verbeteren van het isolatieniveau en het optimaliseren van de aanwezige installaties is al zeker 40% te winnen. 

Daarnaast is het belangrijk, voor een goed binnenklimaat, bij het isoleren de juiste werkwijze en materialen te gebruiken. Deze basiskennis is essentieel. Ook is er lichte paniek omdat er door de overheid een overdreven tijdsdruk wordt neergelegd.

Het hele probleem van de energiedragers en het installatiewerk laat ik even buiten beschouwing. Dit is nu zo in beweging dat het echt geen zin heeft hier op vooruit te lopen. Isoleren is het devies.

En dan komt daar nog bij, dat deze grote hoeveelheid werk, aan deze particuliere oudere huizen, never nooit door bouwend Nijmegen kan worden uitgevoerd. Eigenaren zullen deze aanpassingen echt in eigen hand moeten nemen anders gaat dit niet gebeuren.

Het meeste werk moet dus gedaan worden door deze eigenaren zelf en 70% doet dat ook het liefst. Beter werk door kennis van zaken over de ingewikkelde problematiek van isoleren en verwarmen voorkomt rot en een slecht binnenklimaat.

Als je wil komen geef je dan, vanwege de logistiek, per mail op: of via mijn site www.veerdonkbouw.nl 

Fotografie: Cathrien van de Veerdonk