Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Gratis leren isoleren met Duurzaam Hengstdal 26 november, Kwakkenbergweg

Wij van wijkgroep Duurzaam Hengstdal (Peter, Noel, Henk Jan, Jo, Helene, Vincent, Annemarie en anderen) helpen mensen in Hengstdal al drie jaar met isoleren voor comfort plus porte­monnee en werken mee aan de transitie van gas af voor ons klimaat. Komende dinsdag 26 november organiseren we een avondje gezellig leren isoleren. Welkom en neem je buren mee! 

Gratis Leren isoleren met Jan van de Veerdonk  op dinsdag 26 november vanaf 19.30 op Kwakkenbergweg 27 in Nijmegen-Oost.

Na drie drukbezochte avonden in de Bottendaalse Thiemeloods komt aannemer Jan van de Veerdonk de mensen in Hengstdal dinsdag 26 november leren isoleren.  Hij doet dit omdat hij merkt dat er een groot gebrek is aan basale kennis op het gebied van isoleren, verwarmen en ventileren. Dit veroorzaakt veel problemen bij het beoordelen van offertes en het kiezen van wat je gaat aanpakken om te gaan isoleren en energiebesparen. Wat zijn de knoppen waar je aan kunt en moet draaien?

Als Duurzaam Hengstdal hebben we Jan gevraagd zijn meer dan 30 jaar ervaring met verbouwen in de oude(re) huizen van Nijmegen delen met geïnteresseerde bewoners. 

De eigenaar is de opdrachtgever en moet weten wat er moet gebeuren en vooral wat niet. Dit vraagt kennis en dus kennisoverdracht, scholing. Basis bouwfysica en bouwtechniek gecombineerd met meetmethodes als infraroodfoto's en slimme oplossingen. 

in een kort filmpje kun je hier zien hoe we die infraroodfoto's maken.  Zie ook hier hoe je je kunt aanmelden voor een stel temperatuurwarmtelekfoto's van je huis !

Een belangrijke les die Jan die op 26 november wil leren: laat je niet gek laten maken door overdreven tijdsdruk van de overheid en neem de tijd. Er zijn de afgelopen jaren zo veel nieuwe ontwikkelingen in de markt gezet. Waarom zou je snel  kiezen?

Jan zal de nadruk leggen op isoleren en energiebesparing. Aan de orde komen vragen als
- hoeveel kun je besparen door bewuster te wonen ?
- Waarom is alleen een open raam in de douche niet genoeg om te ventileren?
- wat zijn de nadelen van spouwisolatie?
- Hoe voorkom je vocht condensatie in je constructie?
- en vele vele andere vragen

Samengevat 
- je krijgt meer inzicht door te meten
- Isoleren is stap één voor geld besparen en comfort winnen.
- materiaalgebruik en wat zijn prioriteiten
- constructiecondens en binnen-klimaat
- zelfwerk, plan en kosten

De aanpak van uw huis (ook in stapjes) is heel bevredigend. Duurzaam Hengstdal helpt daarbij.
Kom kijken , luisteren, vragen en ga ook aan de slag!   Lekker isoleren!

Naast uitgebreide aandacht voor isoleren is er deze avond ook informatie over andere hulpmiddelen bij het verduurzamen aanwezig; warmtebeeldcamera, CV- tuning, LED-lampen, koken op inductie, etc.

De zaal is open vanaf 19.30 uur voor koffie en informatie.
Meldt u s.v.p. direct aan bij of bij .
U krijgt dan een uittreksel van de presentatie op die avond en het is voor ons handig voor het inschatten van de benodigde hoeveelheid koffie en koek.    

Tot dinsdagavond de 26ste november, Kwakkenbergweg 27. Welkom, zegt het voort en neem je buren mee!

 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.