Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Theatergroep Greppel
20 maart 2019

In gesprek over #MeToo slachtoffers én daders met Remy Jacobs

Na de theatervoorstelling Blackbird van TG Greppel in het Greppeltheater vindt op zondag 7 april een nagesprek plaats met Remy Jacobs. Jacobs is priester en werkt als geestelijk verzorger. In zijn jeugd was hij zelf slachtoffer van seksueel misbruik. In het kader van de #MeToo-beweging pleitte hij voor het doorbreken van het stilzwijgen van slachtoffers én daders, om de onderliggende structuren en mechanismen open te breken.

In 2014 maakte hij samen met theatermaakster Marjolijn van Heemstra de voorstelling ‘Als ik de liefde niet heb’. In deze voorstelling vertelt hij over zijn persoonlijke ervaringen als slachtoffer van seksueel misbruik in de rooms-katholieke kerk.

Blackbird is een prijswinnend theaterstuk van David Harrower over Una die de confrontatie aangaat met haar eerste liefde uit het verleden, Ray. Zij was destijds 12 jaar oud, hij 40. Deze ongelijke verhouding leidde uiteindelijk tot gevangenisstraf voor Ray. Wanneer vinden we als maatschappij dat iemand 'recht heeft op een nieuw leven'? Wie bepaalt of je slachtoffer bent? Wat zijn de grenzen van liefde? Een actueel onderwerp in de tijd van #metoo, op de planken gebracht door TG Greppel.

Zondag 7 april 2019, 15.00 uur, Greppeltheater Nijmegen. Tickets via tggreppel.nl

Regulier tarief € 15,00, studenten € 10,00 (met vouchercode CJP/student).