Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Mariken S√ľnnen
11 juni 2018

Is het kunst of curiosa?

Op zaterdag 16 juni van 13.00 tot 17.00 uur organiseren Villa Hamer, Fletcher Hotel-Restaurant Erica in Berg en Dal en Kunsthandel Art Dumay uit Nuenen voor de tweede keer een gezamenlijk kunst taxatie dag.

Heeft u een kunstwerk op zolder staan waarvan u benieuwd bent naar de herkomst? Een antiek sieraad in uw bezit waarvan u graag zou willen weten wat het waard is?

Op zaterdag 16 juni staan twee professionele taxateurs van Art Dumay voor u klaar om uw kunst en curiosa te taxeren en beoordelen op waarde, herkomst en originaliteit. Tussen 13.00 en 17.00 uur kunt u terecht met schilderijen, tekeningen, antieke sieraden, glas,porselein, zilver en diverse 'kleine' antiquiteiten. De entree bedraagt € 5,00 per persoon. Hiervoor kunt u 2 voorwerpen laten taxeren. Bij meerdere voorwerpen, zal €2.50 per voorwerp gevraagd worden met een max. van 4 stuks.

Dit evenement is ontstaan door desamenwerking tussen Villa Hamer en Art Dumay en krijgt nu een vervolg insamenwerking met Fletcher Hotel-Restaurant Erica.

De volledige opbrengst gaat dit jaar naar Toek Toek Berg en Dal dat precies 1 jaar bestaat.

De Toek Toek is een e-car, bestuurd door vrijwilligers. De Toek Toek is speciaal voor mensen die wonen in het dorp Berg en Dal en die slecht ter been zijn. De Toek Toek kan gebruikt worden voor ritjes naar Kerstendal, de kerk, de kapper, fysiotherapie of bijvoorbeeld de huisarts. Maar ook gewoon een tochtje door het dorp Berg en Dal behoort tot de mogelijkheden.

Villa Hamer is een particuliere zorgvilla met 21 appartementen gelegen in het centrum, aan de Oude Kleefsebaan 82, van Berg en Dal en maakt onderdeel uit van Zorggroep De Laren. In elke zorgvilla leveren zij zorg en verpleging op maat, rekening houdend met de specifieke zorgvraag.

Fletcher Hotel-Restaurant Erica ligt midden in de bossen van het mooie Berg en Dal. Het karakteristieke hotel ligt in een natuurrijke omgeving en beschikt over aangename faciliteiten. Daarnaast is het hotel slechts enkele kilometers verwijderd van de bruisende stad Nijmegen. Kortom: voor ieder wat wils!

Kunsthandel Art Dumay in Nuenen presenteert klassieke en moderne kunst. Tevens huist in Nuenen aan het Park 75 een gespecialiseerd restauratie - en inlijstatelier: Lijstenmakerij Foederer. Lijstenmakerij Foederer bestaat 80 jaar. Daarnaast is Art Dumay adviespartner voor collectioneurs, bedrijven en instellingen wat betreft het ontsluiten en/of bewaken van kunstcollecties.

Over de Taxateurs: Eric Rijnders: collectioneur. Verslaafd collectioneur van oude kunst sinds 1990. Opgeleid als kunsthistoricus zet Eric Rijnders zich regelmatig in als allround-taxateur van kunstnijverheid. Paul Dumay: eigenaar Kunsthandel Art Dumay. Paul Dumay taxeert, zoals hij dat zegt, ‘platte kunst’. Kunsthandel Art Dumay in Nuenen is gespecialiseerd in de inkoop en verkoop van schilderijen uit de periode 1800 - 1950 en het restaureren en taxeren van olieverfschilderijen, tekeningen en etsen. Kijk voor meer informatie ook op: https://www.artdumay.nl