Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Kerst-kunst-markt Persingen op 7 en 8 december

De Stichting Kerkje van Persingen organiseert ook dit jaar weer de kunstzinnige tweedaagse kerstmarkt in het weekend van 7 en 8 december van 11:00 - 17:00 uur. Exposanten (deels uit Nijmegen-Oost) presenteren een kunstzinnig aanbod van ambachtelijke werkstukken met o.a. schilderijen, keramiek, weeftechniek, illustratieve kunst, textiele handwerken, sieraden en zilversmeedwerk. 

Gratis entree. Locatie: kerkje van Persingen, Persingenstraat 7 - 6575JA Persingen 

Joke Jacobs - keramiek
Joke Jacobs uit Den Bosch presenteert naast handgevormde keramische vazen en schalen ook figuratieve objecten van speksteen en keramiek. Voor haar beelden gebruikt Joke diverse soorten speksteen met prachtige kleurnuances. Het keramische werk toont een verscheidenheid in glazuren en technieken.

TAA - kerstsfeer Handwerken
Tesselschade-Arbeid Adelt biedt vrouwen kansen om economisch onafhankelijk te worden. De organisatie drijft op de inzet van vrijwilligers, ontvangt geen subsidies, maar is afhankelijk van contributies, giften en legaten. Steeds vaker doen vrouwen die hulp nodig hebben om dit doel te bereiken een beroep op TAA. Onder het motto “Elck syn Waerom” helpen wij deze vrouwen door het verkopen van handgemaakte artikelen.

Anneke Kersten - weven
Door gebruik van koperdraad en andere verrassende materialen geeft Anneke Kersten kleur en vorm aan haar weefobjecten en weefaccessoires.
Anneke Kersten heeft haar eerste weeflessen gevolgd aan een college in de Amerikaanse staat Oregon tijdens een tweejarig verblijf begin jaren tachtig. In Nederland heeft zij zich verder ontwikkeld in de textielkunst tijdens een weefopleiding in Textielmuseum Tilburg en de kaderopleiding 'weven speciaal' en het volgen van museum-masterclasses. Anneke is weefdocent en geeft verschillende weefcursussen door het gehele land.

Gabi Breuker - handmade leather Bags
Gabi Breuker. Een fascinatie voor tassen met een uitstraling naar een stemming en humeur. Altijd op zoek naar een uitdaging en nieuwe dingen uitproberen. Een cursus ‘tassen maken’ inspireerde haar zelf aan de gang te gaan. De ideale tas zelf ontwerpen en maken in haar eigen atelier blijft een waar genoegen.

Barbara Steger - Halssieraden
Barbara Steger maakt sieraden van stoffen, meestal zijde in combinatie met glaskralen. In de Franse jura waar zij sinds 2010 woont heeft zij haar werkplek en vindt er inspiratie en de rust om te werken aan haar kettingen en andere sieraden.

Leonieke Phijffer - schilderijen
Leonieke schildert met een  harmonisch samenspel van kleur en vorm. Zowel haar figuren als abstracte vormen ontwikkelen zich vanuit intuïtief werken. De schilderijen zijn een weerspiegeling van haar karakter: vrolijk maar eveneens werken met een serieus aspect. Alles met het doel het oog te strelen.

Marijke van Zutphen - schilderijen
Gefascineerd door het mysterie van het gewone, gebruik makend van zo min mogelijk kleur en met oog voor detail. Zo zou je het figuratieve van Marijke kunnen omschrijven. Zij geeft haar eigen “draai” aan de weergave van het gewone.

Marian Cornelissen - natuurlijke sieraden
Vormen uit de natuur zijn haar inspiratiebron. Marian ontwikkelde een methode om organisch materiaal te conserveren en te verduurzamen en van die materialen kunstwerken te maken. Soms is haar werk brutaal en opvallend, dan weer subtiel of bescheiden en hebben de sieraden een persoonlijke herkenbaarheid.

Marie-Louise Hooymans - illustratieve kunst
Marie-Louise Hooymans maakt illustratieve kunst; elke afbeelding vertelt een verhaal. Zij maakt daarbij gebruik van verschillende technieken: linosnede, aquarel en olieverf. Met haar werk creëert zij een nieuwe wereld die de toeschouwer na doet denken over wat hij ziet. Er ontstaat een sprookjesachtige wereld, met oog voor detail en een vleugje humor. En ieder kan er zijn eigen diepgang uithalen. Kunstwerken met een verbinding tussen mens en natuur, waarbij de elementen aarde, water en lucht een grote rol spelen.

Paul Boekhoorn - zilversmeedwerk - sieraden
Paul Boekhoorn uit Wijchen. De eerlijkheid van zilver, de kleur en de glans, gecombineerd met edelstenen, glas of hout weerspiegelen de natuur, zijn inspiratiebron. Halssieraden en ringen met een moderne uitstraling. Gevarieerdheid en durf zijn herkenbaar in zijn smeedwerk.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.