Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Moderne slavernij?!

Slavernij in Nederland? Ja dat vindt plaats! 
Niet in de oude klassieke vorm. Onder moderne slavernij rekenen we onder meer: mensensmokkel, arbeidsuitbuiting, dwangarbeid, gedwongen (kind)huwelijken, extreme kinderarbeid, seksuele uitbuiting, schuldslavernij en erfelijke slavernij.

Amnesty Nijmegen organiseert op donderdag 17 oktober een thema-avond over moderne slavernij, een term die verwijst naar hedendaagse praktijken die lijken op slavernij, ook al is slavernij wereldwijd afgeschaft en verboden. 

Op die avond biedt Amnesty Nijmegen een gevarieerd programma met een interactieve werkvorm waaraan alle bezoekers kunnen meedoen (neem daarvoor uw smartphone mee!), toont Amnesty een korte introductiefilm, en enkele interessante gastsprekers.

Hanka van FairWork bestrijdt en voorkomt moderne slavernij in Nederland en komt op voor de belangen van de slachtoffers.

Stijn Deklerck van Amnesty Nederland gaat in op dwangarbeid in China. Officieel is het aloude 'Heropvoeding door arbeid' afgeschaft, maar met name in de provincie Xinjiang wordt naar schatting een miljoen leden van de etnische minderheidsgroep Oeigoeren vastgehouden zonder enige vorm van proces.

Qader Shafiq, directeur van Bureau Wijland (project- en adviesbureau voor duurzaamheid, diversiteit en internationale samenwerking), spreekt een overweging uit over het consumptiegedrag als een van de voornaamste grondoorzaken van moderne slavernij en over onze verantwoordelijkheid om deze mensenrechtenschending te voorkomen.

Datum: 17 oktober
Inloop: vanaf 19.30 uur
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Bilbiotheek de Mariënburg
Toegang: gratis

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.