Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Moord in de Vlindertuin deel 6

In 2018 startte wijkbewoner Jan van Doremalen de intrigerende reeks 'Moord in de Vlindertuin'. Alle voorgaande delen zijn hier op deze website terug te vinden. Veel leesplezier gewenst.

Moord in de Vlindertuin deel 6

Primus Jopius had deze zomervakantie doorgebracht in zijn geboortestad Rome. Daar viel hij van de ene verbazing in de andere. Het leek wel of jongeren tegen zichzelf aan het praten waren wat later een telefoon bleek te zijn. Vroeger belandden ze in een psychiatrische kliniek als dit gebeurde. Ook bij het aanschouwen van de stadsderby Lazio Roma-A.S. Roma vielen de gekleurde voetbalschoenen op. Vroeger had iedereen gewoon zwarte schoenen. Terug in het onderaards verblijf in de Vlindertuin viel het hem op dat de andere Romeinen steeds dikker werden. Om dit verschijnsel (adipositas) een halt toe te roepen, liet hij hun een onderaardse verbinding graven naar het nabijgelegen Stip-Oost. Voor een bankoverval was het nu toch te laat in het digitale tijdperk. Hemelsbreed was de afstand toch nog ongeveer 150 meter dus er moest stevig doorgegraven worden. De moord op de cassière van de COOP (zie deel 5) was nog steeds niet opgelost. Peter R. de Vries, John van de Heuvel, de gebroeders Anker en Gerard Spong waren op de zaak gezet. Tot nu toe tevergeefs. Ook Willem Holleeder was als ervaringsdeskundige vanaf zijn computer in de cel ‘online’ bij het geheel betrokken!!!!! Primus Jopius was ook nog gaan kijken naar het opgerichte standbeeld voor ‘ereburger van Rome’ Titus als winnaar van de ultraloop van Nijmegen naar Rome (zie deel 4).

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.