Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Opening jeu-de-boulesbaan en presentatie dorpsommetjes in Berg en Dal

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 7 april buiten bij dorpshuis Kerstendal in Berg en Dal verrichtte wethouder Annelies Visser van de gemeente Berg en Dal de openingshandeling bij de opening van de vernieuwde jeu-de-boulesbaan (foto door Henk Baron). Deze baan, die een aantal jaren geleden op aanvraag en door inzet van de KBO in Berg en Dal gerealiseerd was, is afgelopen jaar herontdekt door leden van de KBO en de hele zomer lang werd er elke woensdag gezellig gespeeld. Maar zo dicht mogelijk bij “le Cochonet” (het kleine balletje) komen was inmiddels iets lastiger geworden. Hoewel vrijwilligers hun best hadden gedaan om de baan te onderhouden, was er sprake van mosvorming op de bovenlaag. Volgens het gedachtegoed van de “drie musketiers” hebben de Dorpsraad, dorpshuis Kerstendal, KBO, kookclub, Villa Hamer en Forte welzijn, de handen ineen geslagen en de baan opgeknapt en verbreed. Naast de opening van de jeu-de-boulesbaan werden deze middag ook twee “dorpsommetjes” gepresenteerd in aanwezigheid van de wethouder.

Genieten van landschap en cultuur in het dorp Berg en Dal

Het dorp Berg en Dal is twee dorpsommetjes rijker: namelijk ommetje ‘Westermeerwijk’ en ommetje ‘De grafheuvels’.  Beide routes zijn samengesteld door inwoners van het dorp Berg en Dal met steun van de stichting Heemkunde Berg en Dal. Leden van de werkgroep zijn echte Bergendallers en delen met enthousiasme hun kennis van cultuurgeschiedenis en de bosrijke omgeving.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.