Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Persoonlijke bezorging Wijkkrant groot succes in Hengstdal

  • 1 reactie

Afgelopen maand verrasten vrijwilligers van de Wijkkrant zo’n 3.000 lezers in Hengstdal door daar de Wijkkrant persoonlijk te overhandigen. Ook vroeg hij of zij: “Wat vind je nu het allermooiste aan onze wijk?” Zo ontstonden allerlei bijzondere gesprekken en lieten we de lezer achter met een goed gevoel.

Meer verbinding
Waarom deed de Wijkkrant dit? We vroegen het aan Niels Veen, bezorgcoördinator bij de Wijkkrant. “Als Wijkkrant voor Nijmegen-Oost streven we naar meer verbinding en ontmoetingen tussen mensen in de wijk en minder eenzaamheid. We vroegen ons af: wat kunnen we in de bezorging doen om dit te stimuleren? Zo ontstond het idee om véél meer mensen te betrekken bij het bezorgen van de krant. Samen bezorgen is ook veel leuker dan in je eentje! En ook nog goed voor je conditie. Ook leek het ons goed om de krant niet in de bus te doen maar gewoon eens aan te bellen en een praatje te maken, met een positieve vraag. 

Pipowagen
De bezorgers nodigden mensen ook uit voor een bezoekje aan de Pipowagen van Bindkracht10. Dit is de welzijnsorganisatie in onze wijk die graag in gesprek gaat met wijkbewoners. Daar konden mensen op een ontspannen manier met elkaar kennis maken.

Mooie en nieuwe contacten
Tijdens de bezorging ontstonden allerlei mooie en nieuwe contacten tussen onze bezorgers en inwoners. Een paar voorbeelden:

Elzenstraat:

  • Jongen van 20 met oorbelletje: "stop 'm gewoon hier in de brievenbus, veel gemakkelijker"
  • "is dit een campagne tegen Nextdoor?"
  • Keurige, gedisciplineerde man alleen, van 75, blijkt al 66 jaar in dat huis te wonen en biedt de bezorger koffie aan en laat trots zijn hele huis zien. 
  • Man van rond de 50, schrijft zelf ook graag: "ja, ik heb jouw artikel over de Beekmansdalse weg gelezen, daar stonden allemaal dingen in die ik niet wist."

Broerdijk:

  • Nadat bezorger had aangebeld bij een Nee Nee sticker, verontschuldigde hij zich, maar de vrouw met rood haar, rond de 50, pakte gretig de Wijkkrant uit zijn handen en zei: "Ik krijg 'm nooit, maar ik wil 'm zo graag, ik haal 'm bij de Coop, maar daar zijn ze ook best snel op."
  • Vrouw roept van de 2e verdieping naar beneden: "Wie daar?" "ik kom de wijkkrant persoonlijk overhandigen".  "O, dan kom ik snel even naar beneden"

Minister Elandstraat:

  • 'ik ben in dit huis geboren" man bij vrijstaande villa uit 1923. Was oorspronkelijk voor de officieren van de Kazerne. Minister Eland was minister van oorlog".
  • "Bij ons ligt hij bovenop de stapel. We spellen 'm allemaal. tis zo'n leuke krant. Die Loes die schrijft ook leuke columns. En die Ton, die heb ik bij de Coop gezien. Zo voel je je wel een beetje onder elkaar in de buurt."
  • "O, in deze straat zijn we al close met elkaar. We hebben jaarlijks een barbecue, een spelletjesdag, we kennen elkaar, groeten elkaar, helpen elkaar"

Afsluitend feest
Vrijdagmiddag 20 september kwamen de tientallen vrijwilligers bij elkaar om te vieren dat het experiment zeer geslaagd was. Meer dan 60 Wijkkrantmedewerkers én betrokken wijkbewoners bezorgden de Wijkkrant in een groot deel van Hengstdal persoonlijk aan de deur.

Tevreden
Niels is inmiddels een tevreden man. "De overgrote meerderheid van de mensen die we thuis troffen bleken (fervente) lezers. We noteerden tips en vooral veel complimenten. Altijd mooi om te horen! In het praatje aan de deur bleek ook vaak dat mensen met veel plezier in Hengstdal wonen en er nooit meer weg willen. Ook de pipowagen van Bindkracht 10, die telkens in de buurt stond van waar men op dat moment de kranten bezorgde, werd door wijkbewoners goed bezocht. Binnenkort gaan we maar eens bespreken wat we nog meer op dit gebied kunnen betekenen."

Deel dit bericht!

Reacties

henk horstink
9 oktober 2019

levendig artikel over de leuke reactie, maar die "meer dan 60" is naar mijn indruk (heb zelf vier dagen meegedaan) een overschatting

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.