Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Restaurant Van Dijk en De Boer wint prijs

Restaurant Van Dijk en de Boer,  aan de Dommer van Poldersveldtweg 71 is gisteren door In de buurt gehuldigd met de titel Beste chef-kok in Nijmegen van de maand december. Het gaat hierbij om een publieksprijs.

Daarnaast is chef-kok Dennis van Dijk winnaar geworden van de Wijn Spijs Wandeling in Nijmegen-Oost. Voor december is het restaurant zelfs gekozen tot de beste van het land.

"Natuurlijk doen we dat samen zegt chef Dennis. Mijn vrouw Dimphke en dochter Emilie hebben een fantastische bijdrage geleverd aan ons nieuwe restaurant". 

Dat Emilie nu al goede, grote pretenties heeft met de zaak bleek wel toen ze de fotograaf zei dat ze de zaak over gaat nemen. En dat gaat ze vast en zeker doen. 

Het gezin richt zich op de iets hogere klasse qua keuken en service. Dennis kookt deels Frans, deels met invloeden van over de hele wereld. 

Er komt een mooi opgemaakt bord voorbij van een "Groententuintje". De kleine toekomstige chef wist al precies te zeggen wat er op het bord ligt. Dat belooft veel goeds voor de toekomst. 

Er kan ook worden gekozen voor een dagelijks wisselend gerecht. Voor een prijs rond de €17,-. Met de overige gerechten van de kaart ligt het niveau voor een gezellige avond rond de €40,- à €50,- voor een couvert. 

Op de foto poseert het gezin met de beker van In de buurt 

Tekst en fotografie: Marc van Kempen