Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

'Snoeproutes' van Canisius College naar supermarkten aangepakt

Deze week verschijnt de Wijkkrant weer gratis in je brievenbus! Met hierin o.a. de bijzondere middag op het Canisius College. Tekst en fotografie door Marc van Kempen.

‘Wereld Milieu Dag’ op het Canisius College

Het Canisius College loopt voorop in het opdoen van kennis, ideeën uitwisselen en daar waar mogelijk zelfs ook het toepassen van allerlei projecten die een maatschappelijke inslag of invloed hebben. Afvalverwerker Dar heeft in samenspraak met de school een opdracht geformuleerd die een link heeft met het handelen van de leerlingen.

De goede observeerder, die vanuit het Canisius College richting de supermarkten op de Van ’t Santstraat of de Tooropstraat loopt, valt het vast wel eens op dat er veel plastic zwerfvuil op straat ligt. Dit is uiteraard niet wenselijk voor het milieu, maar ook niet voor de omwonenden en voor de Dar die het op mag ruimen. Deze routes worden ook wel de ‘Snoeproutes’ genoemd. De opdracht die de Dar voor de leerlingen heeft geformuleerd luidde: “Hoe kan het zwerfafval op de snoeproute tussen het Canisius College en beide supermarkten verminderd worden?”.

De vakken scheikunde, tekenen en aardrijkskunde organiseerden een mooi programma rondom deze opdracht op 5 juni, de Wereld Milieu Dag, ingesteld door de Verenigde Naties.

Het belangrijkste onderdeel van het programma was het houden van een zogenaamde Pich en Portfolio - presentatie door één van de groepsleden die namens de leerlingen naar voren traden. Een spannend moment voor de leerlingen en ze deden het allemaal zeer goed!

Er was een heuse jury die de presentaties waardeerde op diverse punten. Op de foto de groep die gewonnen heeft. De jury bestond uit de Dar, de Gemeente Nijmegen, Nederland Schoon, het Canisius College en het Wijkcomité Oost.

Deel dit bericht!

Reacties

Paolo van Kronenburg-Bennink
17 juni 2019

Wat houdt de aanpak in? En wordt deze ook in praktijk gebracht?

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.