Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

RIBW Nijmegen & Rivierenland
12 augustus 2014

Sponsoring (in natura) van Wensenbureau

\"\"Cliënten van de RIBW Nijmegen & Rivierenland hebben een Wensenbureau opgericht. Met het wensenbureau willen ze wensen en dromen van mensen met een psychiatrische aandoening in vervulling laten gaan. Het kan gaan om een persoonlijke wens, maar ook om de wens van een groep.

Het in vervulling laten gaan van een wens heeft iets magisch. Het Wensenbureau heeft vooral tot doel om door het vervullen van wensen bij te dragen aan het herstelproces en de zelfredzaamheid van mensen. Een wens in vervulling laten gaan brengt een positieve verandering teweeg.

Hoe kunt u ons helpen?
Het Wensenbureau is afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. Dit kunnen ook giften in natura zijn. Heeft u een dienst in de aanbieding (schoonheidsbehandeling, kledingadvies, expositieruimte o.i.d.), meld u dan aan. Een financiële gift is ook altijd welkom.

Voorbeelden van wensen die bij ons binnen komen zijn:

Een amateurfotografe wilde graag wat meer in de publiciteit komen met haar werk om hier zodoende betaalde opdrachten uit te halen. Een drukker heeft kaartjes laten maken met het werk van de fotografe erop. Hierdoor is zij in contact gekomen met iemand die haar een ruimte aanbod om haar werk te exposeren.

Jongeren die regelmatig het dagactiviteitencentrum van de RIBW bezochten wilden heel graag een keer met elkaar naar de Efteling. Ze verzamelden kortingsbonnen en haalden lege flessen om een groot gedeelte te kunnen financieren. Het Wensenbureau maakte met een kleine gift de uitstap mogelijk.

Een van de cliënten had een hond met een ernstige verlatingsangst. Helaas kon ze vanwege haar financiële situatie niet met de hond naar een gedragstherapeut. Met een gift van het Wensenbureau was dit wel mogelijk. De hond is na een paar bezoeken van zijn gedragsstoornis af.

Wilt u meer informatie of wilt u bijdragen om een wens in vervulling te laten gaan? Mail dan met t.gribling@ribw-nr.nl