Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Standvast Wonen
11 juni 2018

Standvast Wonen bouwt 31 sociale huurappartementen bij de Tooropstraat

Ons plan is nog niet klaar, maar we kunnen er wel in grote lijnen over vertellen. We nodigden de meest direct omwonenden in kleine groepen uit voor een aantal bijeenkomsten. We leggen ook jullie als buurtbewoners alvast uit wat ons plan is. We bouwen 31 sociale huurappartementen
Op het terrein achter de Tooropstraat, Dommer van Poldersveldtweg, Rembrandstraat en Frans Halsstraat in Hengstdal, Nijmegen-Oost. Voor een mix aan mensen, 1 à 2-persoons-huishoudens. In en rond het centrum van Nijmegen is behoefte aan goedkope en betaalbare woningen. Enkele panden van slechte kwaliteit aan de Tooropstraat maken plaats voor nieuwbouw. Op deze plek bouwt KlokGroep de sociale huurwoningen. Daarbij houden we rekening met het karakter van de buurt. We besteden namelijk extra aandacht aan het uiterlijk van de appartementen en de woongebouwen. Toorop: passend in de buurt, duurzaam en in het groen.

We bieden extra kansen voor woningzoekenden tot 28 jaar
Voor hen is het lastig om in Nijmegen een betaalbare huurwoning te vinden, zeker in Nijmegen-Oost. We bieden deze groep woningzoekenden graag kansen. Daarnaast vinden wij de mix aan mensen in de buurt belangrijk. In dit deel van Nijmegen-Oost wonen vooral gezinnen en mensen die ruim ouder zijn dan 28 jaar.

We investeren in duurzaamheid
De appartementen zijn gasloos én energiezuiniger (EPC 0) dan wat ze volgens de regels moeten zijn.

Zo richten we het woongebied in
We versterken het groen dat er al is. En we realiseren fietsenbergingen en ondergrondse vuilcontainers. Via de Dommer van Poldersveldtweg kunnen de bewoners naar hun woongebouw. Er komen 26 extra parkeerplaatsen op eigen terrein.

Dit is de planning op hoofdlijnen
Begin 2019 starten we met de sloop en bouw. In de tweede helft van 2019 bieden we de 31 huurappartementen te huur aan. Begin 2020 is het project klaar.

Kijk voor informatie over het project op onze website: www.standvastwonen.nl/toorop

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.