Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Troost in Oost nr. 4

  • 1 reactie

Ja, er is spanning, er is angst, er is eenzaamheid, er is ziekte, er is dood. Maar er is meer:1. De lucht is een stuk schoner doordat er zo weinig auto- en vliegverkeer is.
2. Er is minder criminaliteit en er zijn minder verkeersongevallen.
3. Een drogist zei: “ik ren altijd heen en weer, er is altijd ergens anders weer wat te doen, maar nu voel ik voor het eerst van mijn leven ontspanning.“
4. We doen weer eens spelletjes met onze kinderen. Dat was lang geleden!
5. Het is stiller buiten waardoor het zoemen van hommels en zingen van vogels beter te horen is
6. Doordat de gondels aan de kade liggen in Venetië is het water inmiddels zo schoon, dat je weer vissen ziet zwemmen
7. Mensen in de buurt geven om elkaar: velen bieden aan boodschappen te doen, te koken, muziek te maken of gewoon een luisterend oor te zijn.
8. We zien voor het eerst welke boeiende lessen onze kinderen eigenlijk krijgen.
9. Er worden allerlei nieuwe manieren bedacht om je te vermaken in huis, bijvoorbeeld via een foto-speurtocht en andere creatieve ingevingen.
10. Hotels maken ruimte voor coronapatiënten, particulieren verzamelen mondkapjes, anderen labbrillen en 7000 mensen bieden zich vrijwillig aan voor de zorg.
11. Italianen zingen elkaar toe vanaf hun balkon.
12. Kleinkinderen rollen spandoeken uit voor hun jarige opa in een verzorgingstehuis.
13. Er is een wereldwijde samenwerking op gang gekomen die nog niet eerder zo snel en effectief was: resultaten van wetenschappelijk onderzoek en effecten van beleidsmaatregelen worden onmiddelijk wereldwijd gedeeld.
14. We kunnen straks een nieuwe start maken met een andere kijk op onze economie: op wat vitale sectoren zijn, op wat er echt toe doet.
15. Niet alleen corona, ook de lente & de liefde zijn hun zegetocht begonnen!

Deel dit bericht!
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.