Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Kunst en cultuur

Galerie 5
Sortering: laatst actief
Kunst 33
Sortering: laatst actief
Musea, 8
Sortering: laatst actief
Theaters, schouwburgen 7
Sortering: laatst actief
Toneelgroep Het Rariteitenkabinet
Kunst en cultuur, Theaters, schouwburgen
Tweede Oude Heselaan 386, Nijmegen
Het Rariteitenkabinet is een jong Nijmeegs toneelgezelschap dat sinds 2016 actief is. De groep houdt zich bezig met hedendaagse thema’s, zoals de uitdagingen van het digitale tijdperk, vervreemding en een snel veranderende maatschappij. Het Rariteitenkabinet speelt reeds bestaande stukken, maar is ook bezig met het ontwikkelen van eigen repertoire. Het gezelschap bestaat uit een mix van ervaren en minder ervaren acteurs en maar liefst twee regisseurs, Joost van den Oever en Milou van den Berg, die beiden eerdere ervaringen hebben opgedaan bij andere groepen. Binnen het toneelgezelschap staan rolverdieping en persoonlijke ontwikkeling staan centraal in het regieproces, waarbij de spelers worden uitgenodigd om actief mee te denken. Het is een zelfsturende groep, waarin iedereen bijdraagt aan de organisatie en meebeslist over de artistieke invulling van het toneeljaar. Daarnaast wordt er door de leden ook zelf vormgegeven aan het decor, de techniek, de kostuums en de PR. In maart 2017 bracht Het Rariteitenkabinet twee stukken van de Britse auteur Alan Ayckbourn op de planken. Ayckbourn is wereldwijd bekend om zijn komedies, die scherpe commentaren leveren op de populaire cultuur van de westerse middenklasse in een snel veranderende maatschappij. Gedurende zijn carrière verdiende Ayckbourn diverse onderscheidingen, waaronder de prestigieuze Laurence Olivier Special Award voor zijn gehele oeuvre in 2009. De tweedelige voorstelling die Het Rariteitenkabinet in maart heeft opvoerd, bestond uit de eenakters “Tussen de happen door” en “Praatje in het park” in een vertaling van Josephine Soer. Beide stukken zijn afkomstig uit Ayckbourns avondvullende programma “Verwarringen”. In mei 2019 is het Rariteitenkabinet een andere weg in geslagen. Ditmaal voerden zij een eigen geschreven stuk op, hetgeen mede door middel van de fantasie en input van de spelers tot stand kwam. “Pulse”, vertelt over de toekomst van het menselijke inlevingsvermogen wanneer social media, VR en AI een dominante invloed krijgen. Het stuk is tot stand gebracht door samenwerking van spelers met regie na een jaar vol verkennende gesprekken, improvisaties en veel eigen schrijfwerk.
Overig 17
Sortering: laatst actief
Nijmeegse Processie naar Kevelaer
Kunst en cultuur, Overig
Locatie onbekend
Nijmeegse Processie naar Kevelaer Graag wil ik U ervan op de hoogte stellen, dat op zondag 10 juni 2018 de jaarlijkse bedevaart van Nijmegen naar Kevelaer weer zal plaatsvinden. Dit is voor het 230e jaar. We willen dit samen vieren. Want willen we niet allen een dergelijke mooie traditie behouden voor Nijmegen?! Nijmegen behoort tot de weinige plaatsen met een officieel door de paus erkende Broederschap die de jaarlijkse bedevaart organiseert en dit al 230 jaren doet, uitgezonderd een enkel oorlogsjaar. Dit kan alleen als we dit ook gezamenlijk oppakken en voortzetten. Daarvoor hebben wij U nodig als mede-pelgrims en/of medeorganisatoren! Meer informatie over onze ontstaansgeschiedenis, het programma, deelnemersprijzen en opstappunten via onze website: www.nijmeegse-processie.nl U kunt telefonisch opgeven bij Mevr. G. Berends-Verweij tel. 024-3506130 En/of betalen via Gironummer P44689 t.n.v. Nijmeegse Processie naar Kevelaer. De Kempenaerstraat 93,6535 SG Nijmegen [LET OP: de betaling moet wel voor 3 juni overgemaakt en telefonisch doorgegeven zijn.] De opstapplaats voor Nijmegen-Noord is bij de bushalte Tunnelweg. Bij aanmelding kunt u aangeven of u hier of elders langs de route wilt opstappen. In overleg met ons kan hier een uitzondering worden gemaakt. Aanmelden voor de bedevaart op eigen gelegenheid is gratis, wel graag een berichtje aan dhr. Wildenberg 024-8449942. Beste mensen, we hopen U zondag 10 juni weer te ontmoeten. Met vriendelijke groeten Mary Wesselkamp voorzitter Nijmeegse Processie naar Kevelaer
Dans 5
Sortering: laatst actief
Educatie 31
Sortering: laatst actief
Entertainment 9
Sortering: laatst actief
Evenementen 16
Sortering: laatst actief
Koor / muziek 11
Sortering: laatst actief
Muziek 20
Sortering: laatst actief
Participatie 6
Sortering: laatst actief
Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.