Creatief aan de slag: Stadsvoedselbos Ontwerpworkshop

Details

Woensdag 5 juni 2024 van 19:00 tot 21:00 uur
Afgelopen
Antonius van Padua kerk
Groesbeekseweg, Nijmegen, Nederland

Padua Stadsvoedselbos Ontwerpworkshop 

Woensdag 5 juni

Paduakerk, Groesbeekseweg 96

Inloop vanaf 18.30 uur, workshop van 19-21 uur

 Dit najaar wordt de tuin van de Paduakerk getransformeerd tot een bruisend stadsvoedselbos. Zo wordt de tuin - die men in toekomst kan bereiken via de Van Slichtenhorststraat - een groene oase voor iedereen uit de buurt. Een smaakvolle plek voor verwondering, ontmoeting, ontspanning en ontwikkeling. 

 Een voedselbos is een ontworpen ecosysteem met voornamelijk meerjarige, eetbare plantensoorten. De aanleg is gebaseerd op de werking van een natuurlijk bos. Intensief onderhoud heeft het systeem niet nodig. In de stad zorgt een voedselbos voor verkoeling, een gezonde bodem, een waterbuffer voor hete zomers en biedt het een thuis voor bijen, vlinders, wormen en andere dieren. Tijdens de workshop maken we onder begeleiding van Vergroen een eerste schetsontwerp voor het stadsvoedselbos. 

 

Heb jij ideeën of wensen voor het eerste stadsvoedselbos van Nijmegen-Oost? Wilje meebeslissen over hoe dit eruit komt te zien? Wil je leren over natuurvriendelijk, toekomstbestendig en biodivers ontwerpen? Nodig je buren uit en doe samen mee met de workshop!

 

Meld je van tevoren even aan via

 Katinka Schlette

Voor wie
Jongeren, Volwassenen
Waarover
Buurt en leefbaarheid, Natuur / dieren
Wat
Buurtactiviteit, (Netwerk)bijeenkomst
Waar
Alle wijken / nvt

Over de organisator

Beppie Peters
Geboren en getogen in Nijmegen-Oost. Geboren in Hengstdal (1950) en sinds begin van ons huwelijk (1976) in Altrade. Actief bij Voedselbank en Antonius van Paduakerk. ... Lees meer