Speelpark


Het speelpark is door de bewoners in Groenewoud zelf ontwikkeld met financiële sterun vanuit de Gemeente Nijmegen. Het speelpark wordt sindsdien ook zelf onderhouden door bewoners. In het speelpark wordt niet alleen gespeeld door kinderen, het is ook een plek voor de NSG scholieren en er worden regelmatig activiteiten georganiseerd.


Wil je meehelpen, kom dan gerust of meld je belangstelling voor deze of latere klussen op .


Eind mei 2018 nieuwe speeltoestellen in het park
Een tijdje geleden kon je hier lezen dat we in overleg met de gemeente werken aan de noodzakelijke vervanging van de toestellen in het speeltuinpark. Je kon toen ook reageren op de voorlopige plannen. Sindsdien is er wel wat aan de plannen veranderd. Naar aanleiding van de reacties en rekening houdend met de financiële mogelijkheden hebben we bijvoorbeeld besloten om toch geen kabelbaan te plaatsen maar te investeren in een klimkasteel dat qua omvang meer lijkt op wat er nu staat. Ook qua plattegrond blijft de speeltuin meer lijken op die van nu. Degenen die ons een reactie stuurden, hebben een uitgebreidere toelichting van ons gekregen.

Een belangrijke toevoeging die we nog steeds nastreven, is een waterpomp. Omdat dit een nieuw element is, staat de waterpomp als wens op https://nijmegen.mijnwijkplan.nl/groenewoud/wijkbudget. Je kunt daar ook ideeën die jou aanspreken ondersteunen, dus als een waterpomp in de speeltuin jou leuk lijkt, stemt er dan op. Dan wordt de kans groter dat er later dit jaar eentje komt. Omdat daar dan ruimte voor moet zijn, is er in de plattegrond al een pomp ingetekend.

Ondertussen zijn de werkzaamheden gepland: eind mei komen de nieuwe speeltoestellen. In de tijd daarvoor breekt de gemeente de oude toestellen af en doet wat ander voorbereidend werk. Ook wordt rond die tijd de jeu-de-boulesbaan opgeknapt. Dus als je in mei komt spelen in het park, kan het zijn dat er werkzaamheden zijn en de speeltuin overhoop ligt. Daar staat dan wel een hele zomer speelplezier met nieuwe toestellen tegenover.

We willen als buurt ook zelf wat bijdragen. Zo willen we het oude witte zand goed benutten op andere plekken in het parkje, moeten de stammen in de afscheidingen vervangen worden en zijn er natuurlijk de periodieke onderhoudsbeurten aan het groen.De speeltuingroep: (alfabetisch) Ad, Desiree, Henk-Jan, Joost, Marie-Therese, Marlon, Mathieu, Nelson, Paul, Rob, Rogier