Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Corona: lege schappen en drukte in de supermarkt

  • 1 reactie


"De Albert Hein aan de Daalseweg heeft niet hoog gescoord op gebied van haar voorraad", zo zingt het rond door de hele wijk. Naar zeggen in de wandelgangen krijgen klanten van de (voorlopig) gesloten XL-AH aan de Jacobslaan bij aankopen 10% korting op de Daalseweg. Daarnaast is er geen pro-actief ontmoedigingsbeleid op 'hamsteraankoopgedrag'. Oftewel effectieve controle op aantallen bij de kassa. Door de stormloop van meer klanten en geen limietstelling vanuit de AH Daalseweg waren vele schappen dagenlang leeg, getuige de foto's. Over het bekende probleem van het toiletpapier maar niet te spreken. De schappen daarvan waren dagenlang leeg. Ook had AH de pech dat er enkele landelijke distributiecentra procesproblemen kregen.
De winkel is bovendien vaak bomvol en er is weinig mogelijkheid om elkaar op een afstand te houden. En dan staan buiten ook nog eens die eeuwige zwervers te rochelen en te bedelen...

Ongelukkige samenloop van omstandigheden én behoorlijk asociaal gedrag van sommige klanten. Hopelijk gaat het er vanaf deze week wat soepeler en veiliger aan toe. De winkelmedewerkers werken zich te pletter (bedankt daarvoor!), daar ligt het niet aan.

Tekst/fotografie: Marc van Kempen

Deel dit bericht!

Reacties

Zwaan de Vries
23 maart 2020

Tot mijn grote schrik, hoorde ik ook, dat het hoofdbureau van AH de filiaalmanager, die zijn medewerkers zegt thuis te blijven bij verkoudheid e.d., een reprimande, omdat hij te veel zieken in zijn filiaal heeft. Deze winkel blijft open bij een lock-down. De medewerkers kunnen zich de luxe van burgerlijke ongehoorzaamheid, niet veroorloven. Ik hoorde een zelfde verhaal over één grote bouwketen. Ik noem de details niet, want ik wil de medewerkers niet in problemen brengen. Serieuze onderzoeksjournalisten, mogen me benaderen. Hoop alleen dat vanmiddag bij crisis overleg ook over zulke medewerkers wordt gesproken.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.