Nijmegen-Oost barst van de kleine ondernemers. Elke maand stellen we aan hen vijf vragen. Deze keer zijn we in gesprek met Pepijn Oostervink van Private Dining, waar culinaire perfectie en exclusiviteit samenkomen.
Tekst: Karin Veldkamp, Marc van Kempen Fotografie
Hoe ben je kok geworden?
Ik heb koken altijd leuk gevonden. Als kind al kookte ik graag met mijn familie en broertjes, dus eigenlijk was het wel vanzelfsprekend dat ik er iets mee ging doen. Op mijn zeventiende kwam ik terecht in de keuken van restaurant de Nieuwe Winkel als afwashulp, waar ik al snel met ‘kookdingen’ in aanraking kwam. Toch duurde het twee jaar voordat ik mijn eerste eigen crème maakte. Ik werk er nog steeds twee dagen per week, maar ben ondertussen ook voor mezelf begonnen. Ik ben eigenlijk gewoon verslaafd geraakt aan koken, terwijl ik er nooit een opleiding voor heb gevolgd. Ik studeer nu bedrijfskunde, wel een goede studie voor het ondernemerschap.
Wanneer begon je voor jezelf?
Ongeveer twee jaar geleden begon het met een etentje voor mijn vader en moeder en daarna kookte ik een keer per maand, voor familie, kennissen, mijn kapper etc. Na een jaar besloot ik er een business van te maken en vervolgens ging het in een sneltreinvaart. Na een artikel bij ‘In de Buurt’ stroomden de aanvragen binnen. Ik kook nu drie tot vier keer per maand.
Wat brengt dit werk jou?
Extreem veel voldoening. Wat ik al zei: ik ben verslaafd aan koken. Ik ben er eigenlijk constant mee bezig. Ik denk heel veel na over gerechten en het is een mooie afleiding van mijn studie. In de ochtend studeer ik en dan kan ik ‘s middags in de keuken aan de slag.
Wat maakt jou anders dan een cateraar aan huis?
Mijn gerechten zien er mooi uit en ik kook alleen voor kleine groepjes. Het liefst met vier tot max tien mensen, zodat ik alles kan doen zoals ik het echt wil en ook aandacht heb voor de mensen.
Is er in toekomstdroom?
Jazeker. Mijn passie en ambitie gaan wel richting toekomst. Ik wil wel een eigen restaurant op termijn en dan ga ik voor een 1-sterrenrestaurant. Het liefst een kleine zaak in Nijmegen. Het wordt dan een restaurant met fine dining met oog voor duurzaamheid, want ik laat graag zien dat veganistisch eten goed is. Dat wil niet zeggen dat ik helemaal niks met vlees en vis doe, maar niet te veel.
www.privatediningbypepijnoostervink.nl
-----------------------
© Marc van Kempen Fotografie
Bij interesse in de foto kunt u contact opnemen via: www.marcvankempenfotografie.nl
No use allowed without permission
Online/Offline/Commercial