Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Gemeente: let op bij onderhuur!Om te zorgen dat het thema (voorkomen van) geluidsoverlast op de agenda blijft staan van de gemeente heeft Platform Groenewoud, gericht op vermindering van die overlast, gesproken met de beleidsadviseurs Evenementen van de afdeling Economische Zaken. Zij zijn (mede) verantwoordelijk voor het opstellen en uitvoeren van het evenementenbeleid van Nijmegen. 

We spraken over de stijging van het aantal evenementen in de stad en in/om onze wijk alsmede over de toenemende "festivalisering" van (sport)evenementen. De balans tussen levendigheid en leefbaarheid in de wijk staat onder druk en is daarmee een belangrijk thema. Reden om van gedachten te wisselen en onze inbreng te leveren voor mogelijk nieuw beleid. 

Grenzen qua geluid worden vaak overschreden bij onderhuur van accommodaties: de gemeente gaat organisaties en verenigingen nadrukkelijk wijzen op de regelgeving bij het organiseren van activiteiten. Wij gaan er van uit dat de inzet van de gemeente op dit punt merkbaar zal zijn voor onze wijkbewoners.

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.