Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Inspiratie voor Isoleren in HengstdalDinsdag  26 november organiseerden de mensen van Wijkgroep Duurzaam Hengstdal  een avond over isoleren.  Zestig wijkbewoners, maar ook diverse gasten uit andere wijken hadden ondanks de regen  de weg naar het Montessoricollege aan de Kwakkenbergweg gevonden.

Aannemer Jan van de veerdonk vertelde twee uur over ervaringen, lessen en materialen uit  zijn meer dan 30 jaar  ervaring. De belangrijkste les die hij onderbouwde was Laat je niet gek laten maken door tijdsdruk van de overheid en neem de tijd.  Er zijn de afgelopen jaren zo veel nieuwe ontwikkelingen in de markt gezet. Waarom zou je snel kiezen?

De volgende wijze raadgeving was: Begin met eenvoudig maar serieus  onderzoek naar kieren en tocht die je niet goed kunt aanwijzen in je huis. 

Gebruik bijvoorbeeld een warmtescan van Duurzaam Hengstdal voor maar 25 euro of een Blower-doortest met rook van adviseur Flip Bastiaan. Voor beide kun je aanmelden bij het woensdagse spreekuur van Duurzaam Hengstdal aan de Elzenstraat4 of naar

Pas als je weet of voelt waar de warmteproblemen in je huis zitten kun je kiezen waar je begint met isoleren. Toch de vloeren of eerst die tochtstrip. En - Wat zijn de beste isolatiematerialen en hun toepassingen ?

Als je hele vloeren of wanden wil isoleren moet je er overigens wel op letten dat her houtwerk in je huis ook weer kan drogen door te blijven ventileren.  

Naast uitgebreide aandacht voor isoleren was er deze avond ook informatie  hulpmiddelen als het goed inregelen van de radiatoren van je CV installatie en gelegenheid om LED-lampen en inductekookplaten te lenen om uit te proberen.

Ook interesse in zo’n informatieve avond? dan kun je aanmelden bij kantoor@veerdonkbouw voor eenzelfde genoeglijk verhaal  van Jan op 11 februari of 7 april. Beide in de  Thiemeloods op Leempstraat 34 in de Bottendaal. Telkens met nieuwe accenten 

Welkom ! 

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.