Originele artikel: website Park Lingezegen
Wie past de hoed van Lingezegen? Met die vraag gaat de werkgroep Hortus Civitatis op 1 mei op pad in Park Lingezegen met hun wandeling ‘Flora Romana’. Onderweg kunnen deelnemers en voorbijgangers gefotografeerd worden met speciaal gemaakt hoeden met Romeinse bloemen en kruiden uit Park Lingezegen.
Romeinse bloemen en kruiden
Tijdens hun opmars naar het noorden hebben de romeinen veel meegebracht naar onze regio. Een van de dingen die de Romeinen meebrachten waren allerlei soorten bloemen en kruiden, die je tot op de dag van vandaag nog terug kan vinden in ons landschap. Het is de ‘natuurlijke erfenis’ uit de Romeinse tijd. Om meer aandacht te vragen voor dit natuurlijke erfgoed heeft werkgroep Hortus Civitatis uit Nijmegen het unieke kunstproject ‘Wie past de hoed van Lingezegen’ gestart.
Op 1 mei, de dag van het Romeins Lentefeest ter ere van godin Flora, wandelt de werkgroep door Park Lingezegen waarbij zij stil staan bij de kruiden en bloemen die de Romeinen hier naar toe brachten.
‘Wie past de hoed van Lingezegen?’
De wandeling is onderdeel van het kunstproject ‘Wie past de hoed van Lingezegen?’. In dit project worden vilten hoeden, ontworpen door Alessia Messina uit Florence, versierd met kruiden en bloemen afkomstig uit het Romeinse ‘natuurlijk erfgoed’. De kruiden en bloemen zullen tijdens de wandeling geplukt worden en verwerkt in de hoeden door kunstenaar Boudewijn Corstiaensen van de werkgroep Hortus Civitatus. Van de dragers van de hoeden zullen portretfoto’s gemaakt worden die later tentoongesteld worden in Kasteel De Kinkelenburg in Bemmel.
Deelnemen aan het kunstproject
Wil je deelnemen aan dit bijzondere kunstproject en kijken of jou dat ‘Hoed van Lingezegen’ past? Wandel dan 1 mei mee!
Deelnemers kunnen zich aanmelden voor een wandel- en fotosessie op 1 mei 13.00 uur. Er wordt gestart vanaf de parkeerplaats aan de Vossenpelssestraat in het zuiden van Park Lingezegen.
Aanmelden kan bij Boudewijn Corstiaensen via .
Wil je aansluiten maar ben je 1 mei verhinderd? Dan kan je ook nog op in ieder geval twee andere data meelopen:
- 19 juni wordt gelopen onder de oude Notenbomen van de Notenlaan bij De Park.
- 10 juli bij het voedselbos De Santackergaard
Voor beide data start de wandel- en fotosessie om 13:00 uur.
Zelfstandig de route (in delen) lopen?
Voor wie 1 mei niet deel kan nemen; niet getreurd. Het is ook mogelijk om de route zelfstandig te lopen. De hele route is 66 kilometer lang. Uiteraard kan je deze in een keer lopen maar het is ook mogelijk om de route in etappes te lopen. Voor meer informatie over de hele route en de routeomschrijving kan je kijken op de website van Visit Arnhem-Nijmegen.