Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Wijkbezoek Hengstdal door Burgemeester en wethoudersOpening:

Wethouder Renske Helmer opent het bezoek door het college aan de wijk Hengstdal en heet alle aanwezigen van harte welkom. Wij zijn in Hengstdal om te horen wat er in de wijk leeft en speelt. In de wijk is veel kleur aanwezig door veel mensen van verschillende herkomst maar ook een grote verscheidenheid aan initiatieven. Wethouder Helmer geeft het woord aan mevrouw Kraats, locatiemanager van het AZC.

AZC:

De Locatiemanager geeft een toelichting over het AZC, dat hier in in Nijmegen Oost al 20 jaar bestaat. Er is veel gedaan om ervoor te zorgen dat de asielzoekers in contact blijven met de bewoners van de wijk, organisaties en buurtverenigingen. Dit gebeurt door hen te betrekken bij projecten in de buurt zoals bij Kalorama, Quick, Natuurtuin Bottendaal, het Moerbeiplantsoen en in het Jagerplantsoen. De bewoners gaan ook een bijdrage leveren aan de Nijmeegse Vierdaagse, activiteiten bij Titus Brandsma en Daalsehof.

In het AZC zitten momenteel voornamelijk Syriërs die minder snel betrokken worden bij buurtprojecten. Zij krijgen snel een vergunning en worden voorbereid op het leven in de praktijk. Ze kunnen dan beginnen aan een inburgeringscursus, met kans op doorstroming naar een gezinshuis. Uitgeprocedeerde asielzoekers worden niet ingezet bij activiteiten. Verder bestaat ca. 20% van de bewoners uit Eritreeërs en zitten er Afrikanen en Irakezen. Eén derde van de populatie zijn kinderen onder de 18 jaar, ook daar zijn activiteiten voor. In totaal wonen er momenteel 300 asielzoekers in het AZC, die daarmee overigens niet helemaal vol zit.

Lees hier verder...

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.