Onze droom


Stel je eens voor, Hengstdal heeft een bruisende wijkeconomie, waarin iedere wijkbewoner kan meedoen. We proberen zo dicht mogelijk bij huis energie op te wekken en de afvalberg te verminderen. Ook is er stadsnatuur en heeft iedereen uitzicht op groen. De overheid, woningbouwcorporaties, bedrijven en kennisinstellingen werken mee aan de initiatieven omdat iedereen ziet dat de buurt zelf betere resultaten bereikt dan dat het van bovenaf aangestuurd wordt.

Binnen Hengstdal wonen ruim 7000 inwoners, zijn er ondernemers, hebben we winkels voor de dagelijkse levensbehoeften, vele horecagelegenheden, ateliers, groene buitenruimte, een vlindertuin, scholen, opvang en speelvoorzieningen.

Duurzaam Hengstdal nodigt je uit om samen Hengtsdal nog mooier te maken dan het al is! Heb je een idee voor een project in onze wijk, een eigen bedrijfje of een droom om de wereld een stukje mooier te maken? Wij denken aan ideeën met betrekking tot auto's delen, speelruimte voor kinderen, energie besparen en zelf opwekken, eenzaamheid bestrijden, voedselteelt, verbeteren en onderhoud van de openbare ruimte (tuinen en straten), beperken van afval, maar andere ideeën zijn ook welkom.

We willen niet afwachten tot de overheid komt met plannen, maar zelf onze wijk vormgeven. Wil je meer weten, eens kennis maken of gewoon aan de slag mail .