Inloggen of inschrijven

Duurzaam Hengstdal

Voor een duurzame woon-, werk- en leefomgeving

Onze droom


De droom: Stel je eens voor, het is 2020, in Hengstdal is in de afgelopen vier jaar een bruisende wijkeconomie ontstaan, waarin iedereen wijkbewoner kan meedoen. Met projecten van het duurzaam energie initiatief “Hengstdal-Energie”, de start van het “buurt afvalrecyclingbedrijf” en het “buurt groenbedrijf” in 2016 werd het duidelijk dat er veel waarden en kennis in de buurt is. Ideeën van buurtbewoners zijn realiteit geworden doordat we deze waarden en kennis met elkaar hebben ingezet. Zo is er een buurtmoestuin gestart, waar niet alleen gezonde groente geteeld worden maar ontstaan er ook nieuwe vriendschappen. De overheid, woningbouw corporaties, bedrijven en de kennisinstellingen werken mee aan de initiatieven omdat iedereen ziet dat de buurt zelf betere resultaten bereikt dan dat het van bovenaf aangestuurd wordt.

Binnen Hengstdal wonen ruim 7000 inwoners, zijn er ondernemers, hebben we winkels voor de dagelijkse levensbehoefte, vele horecagelegenheden, ateliers, groene buitenruimte, een vlindertuin, scholen, opvang en speelvoorzieningen, 1170 AOW'ers, actieve groepen en verenigingen. Maar ook is er wateroverlast door steeds heviger wordende regenbuien, zijn er 490 WW'er en bijstandsgerechtigden, die zoeken naar een baan en is er een toenemend aantal senioren met de daarbij horende vraag aan voorzieningen. Net zo als elke andere wijk heeft Hengstdal de nodige uitdagingen.

Als individu is het vrijwel onmogelijk om op alle uitdagingen een antwoord te vinden. Als we als (buurt) collectief de antwoorden zoeken ontstaan er veel meer mogelijkheden. Samen kunnen wij onze directe leefomgeving beïnvloeden doordat wijzelf bepalen waar we onze euro uitgeven. Samen kunnen wij onze openbare ruimte verbeteren en onderhouden, samen kunnen wij elkaar helpen met hand- en spandiensten of gewoon elkaar wat aandacht geven, samen kunnen wij Hengstdal later floreren.

Duurzaam Hengstdal nodigt u uit om samen Hengtsdal nog mooier te maken dan het al is! Heb je een idee voor een project in onze wijk, een eigen bedrijfje of een droom om de wereld een stukje mooier te maken? Wij denken aan ideeën met betrekking tot toerisme, auto's delen, zorg en welzijn, energie besparen en zelf opwekken, voedselteelt, verbeteren en onderhoud van de openbare ruimte (tuinen en straten), vrijetijdsbesteding, maar andere ideeën zijn ook welkom!

Wij zijn niet alleen op zoek naar bedenkers van een idee maar ook naar doeners, om mee te helpen een idee te realiseren of in de markt te zetten. Ben jij thuis in bijvoorbeeld marketing & communicatie, juridische- of financiële ondersteuning, social media of andere richting? Dan is dit een kans voor jou om je talent in te zetten en verder te ontwikkelen, en je bijdrage te leveren aan een betere wijk, waarbij we het samen gaan doen.

We willen niet afwachten tot de overheid komt met plannen, maar zelf onze wijk vormgeven! Wil je meer weten, eens kennis maken of gewoon aan de slag mail .

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.