Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Expositie Annemarie Gouverne in Saxon HolmeHet is 25 jaar geleden dat kunstenares Annemarie Gouverne overleed. In Stadsvilla Saxon Holme in Nijmegen vindt daarom een komend weekeinde een verkooptentoonstelling plaats.

Deze expositie bestaat uit drie monumentale keramische werken, divers klein plastiek en ongeveer 24 schilderijen. Ze komen allemaal uit de nalatenschap van de kunstenares.

Annemarie Gouverne (1945-1994) studeerde in 1967 af aan de Rietveld Academie in Amsterdam. In eerste instantie koos ze de richting schilderen en tekenen. Later ging ze ook aan de slag met keramiek.

Geïnspireerd door de natuur maakte ze keramische reliëfs van landschappen, schalen en potten met organische motieven. Een voorbeeld is de bospot met grasvogeltje uit 1977 dat zich bevindt in de vaste collectie van het Drents Museum. Ze werd docent keramiek aan de Academie Minerva in Groningen en pakte later ook het schilderen en tekenen weer op.

In het begin van de jaren tachtig kwamen de eerste monumentale sculpturen tot stand. Een van de eerste werken is Terra Africa, een ruim twee meter hoge sculptuur dat bestaat uit abstracte vormen in een collageachtige compositie. Na deze periode realiseerde de kunstenaar voornamelijk titelloze sculpturen met organische vormen. In 1994 zouden deze getoond worden tijdens een solo-expositie in het MECC Maastricht. Die geplande expositie kwam door haar ziekte en vroegtijdig overlijden echter nooit tot stand.

Verkoopexpositie Annemarie Gouverne, 11 (16-19u), 12 en 13 januari (11-17u) in Stadsvilla Saxon Holme, Javastraat 104A, Nijmegen-Oost.

Bron: www.digitalekunstkrant.nl

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.