Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Festival De Oversteek: aanmelden voor Atelier TAW kan nog tot 1 april‘Laat je inspireren door het groen en door de soundscape van de natuur.'

Atelier TAW, de werkplaats voor dans en theater van Festival De Oversteek, is dé kans voor jonge en ambitieuze makers om nieuw werk te ontwikkelen op locatie, middenin de natuur in Nijmegen-Noord. Tien geselecteerde makers presenteren hun werk tijdens de elfde editie van Festival De Oversteek, dat dit jaar voor het eerst vier dagen plaatsvindt tijdens de eerste twee weekenden van september. Aanmelden voor Atelier TAW kan nog tot 1 april via festivaldeoversteek.nl/atelier-taw.

Waalstrandjes, ooibosjes, dijkhuisjes en meer…

Atelier TAW biedt makers de kans om een nieuwe voorstelling te ontwikkelen op bijzondere locaties middenin het bijzondere rivierengebied van Nijmegen-Noord. Zij laten zich hier inspireren door eeuwenoude uiterwaarden en ooibosjes en pas ontstane Waalstrandjes van het recent opgeleverde Stadseiland, middenin de Waal. Maar ook door historische forten, bunkers, landhuizen, dijkhuisjes en boerderijen.

Veel kansen voor makers

Een tiental geselecteerde makers presenteren hun voorstelling tijdens de elfde editie van Festival De Oversteek tijdens de eerste twee weekenden van september. Zij spelen zich hier in de kijker van vele aanwezige festivalbezoekers en kunstenprofessionals. Veel makers die werk presenteren tijdens Festival De Oversteek, doen dit later vaak op kunstenfestivals in heel Nederland. Atelier TAW is daarmee een belangrijke springplank voor nieuw talent.

Voorwaarden en selectiecriteria

Dans- en theatermakers uit heel Nederland kunnen zich individueel en als groep en in alle disciplines aanmelden voor Atelier TAW. Atelier TAW heeft een voorkeur voor nieuwe producties, op locatie gemaakt. Bestaande producties zijn toegestaan mits ze zijn aangepast op locatie. Alle voorstellingen duren 20 tot 30 minuten.

Aanmelden

Aanmelden voor Atelier TAW kan tot 1 april via het online aanmeldformulier. Een overzicht van alle speellocaties is te vinden op www.festivaldeoversteek.nl.

Foto: Geert Oldenmenger