Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Geen stakende leraren van Basisschool de Klokkenberg maar ouders voor de klasIs het dan toch een goed idee van minister Slob? Ouders voor de klas bij een lerarentekort? Op de Klokkenberg vandaag geen staking maar ouders voor de klas. Terwijl in Nijmegen veel kinderen thuis zitten vanwege de landelijke staking, zitten de kinderen van de Klokkenberg in de schoolbanken.

Tekst: Karin Veldkamp, foto: Marc van Kempen

Ik weet niet goed wat ik geleerd heb
Vandaag staakten het primair en voortgezet onderwijs om wederom de structurele tekorten in het onderwijs onder de aandacht te brengen. Extra dimensie: Minister Slob is van mening dat er bij een echt tekort aan docenten gekeken mag worden naar radicale oplossingen: ouders voor de klas. De Klokkenberg vroeg de ouders om gehoor te geven aan het idee van Slob en nodigden hen uit om voor de klas te staan. Ik nam een kijkje in de school. Daar loop ik juf Lisa tegen het lijf. "Voor de meeste klassen staan vandaag ouders en we doen ook zelf wat stukjes", vertelt ze. "Het is niet ideaal want kinderen leren gewoon te weinig." Dit wordt meteen bevestigd door een kind dat ik in de wandelgangen spreek en enthousiast vertelt dat haar vader voor de klas staat. Maar zegt ze er eerlijk achteraan: "Ik weet niet goed wat ik heb geleerd."

De overheid geeft  het signaal dat onderwijs niet zo belangrijk is
Maaike is klinisch geneticus maar vult haar vrije woensdagochtend vandaag graag in voor dit doel. Maaike heeft net met de kinderen een stamboom getekend. "Ik dacht dat kan ik", lacht ze. "Maar ik sta hier natuurlijk vooral omdat ik de leraren steun met hun actie. En ik vind het een mooie vorm, doordat ouders voor de klas staan, is niemand gedupeerd."
De kinderen lijken niet te profiteren van de situatie, want ze luisteren goed naar die eendagsvlieg. "Op lange termijn werkt dat niet zo", overtuigd Maaike. "En vergeet niet: les geven is een vak en dat moet echt beter beloond en gewaardeerd worden.  De overheid geeft nu het signaal dat onderwijs toch niet zo belangrijk is."

Deel dit bericht!

Reacties

Kor Goutbeek
6 november 2019

bovenop het nieuws Karin, pluim!

MindMar© Fotografie Marc van Kempen
6 november 2019

Foto Copyrights © Marc van Kempen

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.