Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Impressie eerste kunstroute Nijmegen wandeling
Foto en tekst: Karin Veldkamp

Met een lekker zonnetje in de rug fiets ik naar de Thiemeloods. Want daar start om 11.00 uur de eerste wandel- annex kunstroute door Nijmegen Oost van Hanneke. Met informatie over o.a. de kunstenaars en de kunststromingen, leidt Hanneke ons langs de veelheid aan kunstwerken die onze wijk rijk is. Ik weet dat er veel beelden staan, mede door haar rubriek in de wijkkrant, maar constateer al snel dat er veel kunstwerken staan waar ik tig keer langs ben gefietst zonder het op te merken! Tja….blijkbaar meer bezig met het verkeer en te vaak in gedachten!
We lopen het Thiemepark in en arriveren bij het waterelement van Abderrahim Chawky, gemaakt van mozaïek en kalksteen.  Nooit gezien dus. Op het Sumatraplein ontmoeten we de jonge en naakte vrouw Marieke,  van Paul de Swaaf. Naaktheid in kunst wil tegenwoordig nog wel eens een punt van discussie zijn. Zou Marieke daarom bedekt zijn met een sjaal. Of is het gewoon tegen de kou? In het Julianapark staan tot mijn verbazing wel zes beelden. Hanneke noemt het dan ook terecht het beeldenparkje. Constructivistische, surrealistische en conceptuele kunst, vertolken daar de sfeer. Als we tenslotte eindigen bij Marius van Beek op het Traianusplein gaat ieder weer zijn eigen weegs, terug naar de fiets of even naar de markt. Een leuk initiatief wat je zowel op eigen gelegenheid kan doen of met Hanneke als gids.
Kijk op: kunstroutesnijmegen.nl

Deel dit bericht!

Reacties

henk horstink
5 december 2018

goede middag Hanneke (en wijkgenoten)
Kei kei, leuk deze drie routes en al die inspirerende kunstwerken en informatie. Bedankt!