Wanneer is een salade een complete volwaardige maaltijd met zowel de juiste hoeveelheid eiwitten, vitamines en koolhydraten?
Op woensdag 25 mei is er vanaf 18 uur in woongemeenschap Eikpunt, Duitslandstraat 4, 6663 LB Lent een workshop over Vegetarische Maaltijdsalades waarin al deze aspecten aan bod komen.
Gedurende deze avond maakt men hele diverse salades op basis van granen als quinoa, bulgur of rijst en peulvruchten, noten of ei en natuurlijk met heel veel groenten, verse kruiden en diverse sausen.
1) quinoasalade met zwarte bonen, spinazie en sinaasappelroomsaus,
2) rijst salade met ei, doperwten, maïs, wortel en kappertjes,
3) rijstemiesalade met gerookte tofu, taugé, rode peper, cashewnoten, paksoi, koriander en zoetzure saus,
4) aardappelsalade met bleekselderij, appel, bieten, dille, walnoten en verse mayonaise,
5) pastasalade met broccoli, venkel, groene olijven, feta, basilicum en gedroogde tomaten.
En dit alles met biologische grondstoffen.
Ook mensen met een allergie zijn welkom, wel graag van tevoren melden. Voor inschrijving of meer informatie bel D. Companjen, tel 06-13079008 of e-mail of kijk op www.kokenmetdominique.nl.