Nijmegen-Oost barst ervan: er wonen en werken heel veel ondernemers in onze wijk. Elke maand stellen we aan een ervan vijf vragen. Deze maand een jonge ondernemer die lekker en vers voor je kookt.
Door: Simone Kiekebosch. Foto's: Mohanad Ataya
Made by Marn zit aan de Daalseweg en biedt sinds anderhalf jaar afhaalmaaltijden op dinsdag t/m vrijdag. Marn Vincken (34 jaar) verzorgt inmiddels al vijf jaar verse maaltijden. Eerst vanuit de winkel van zijn oom, JP Vincken, en nu vanuit zijn eigen zaak. Hij werkt zoveel mogelijk met regionale producten en gebruikt milieubewust recyclekarton als verpakkingsmateriaal.
Wat is je drijfveer? “Ik heb eerst rechten gestudeerd en werkte bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Daar zag ik heel veel mensen met een burn-out naar huis gaan en dacht ik al: dit is het niet. Ik werkte tijdens mijn studie in diverse restaurants en uiteindelijk besefte ik dat ik gewoon plezier in mijn werk wilde hebben en niet te veel stress. Made by Marn is dus ideaal.
Ik werk alleen overdag, geen vervelende horeca-uren, en heb geen stress. Bovendien vind ik het erg fijn om interactie met mijn (grotendeels vaste) klanten te hebben. Die korte praatjes vind ik echt leuk. Toen mijn dochtertje werd geboren enkele maanden geleden, kreeg ik echt superveel cadeautjes van klanten. Dat is toch geweldig!”, zegt hij met een glimlach achter zijn mondkapje.
Wat heb je geleerd in je tijd als zelfstandig ondernemer? “Dat ik niet moet wachten met beslissingen nemen. Als ondernemer gebeurt er niets als je zelf niets doet. Eerst was ik wat afwachtender. Nu neem ik mijn beslissingen sneller. Bijvoorbeeld met een nieuwe, dure koelkast aan te schaffen. Uiteindelijk moet die er toch komen. Dus dan kan je beter meteen handelen.”
Welke eigenschappen heb je nodig voor dit werk? “Je moet kunnen koken”, zegt hij lachend. “En klantvriendelijkheid is heel belangrijk. Ik ben ook wel echt geïnteresseerd in mijn klanten, vraag vaak even hoe het gaat. Zeker in de coronatijd. Korte praatjes.”
Waar ben je goed in? “Prijs/kwaliteit op tafel zetten met een glimlach. Mensen sparen tijd uit door bij mij te bestellen. Je moet het niet vergelijken met een restaurant. En ik heb een lege mailbox. Ik werk alle email meteen af.”
Wat is je droom voor de toekomst? “Ik ben heel tevreden over hoe het nu gaat. Blijf ook graag in de wijk. En ik heb nog een nieuwtje. Vanaf 1 januari werk ik samen met Marloes de Jonge. Zij maakt met haar bedrijf Moes de mini-taartjes die ik in de vitrine heb staan. Zij zal op zaterdag in de winkel staan om haar gebakjes te verkopen. Want dat miste ik wel een beetje, collega’s. Ik werk nu anderhalf jaar alleen en soms begin je dan wel tegen jezelf te praten. Met de komst van Marloes komt er iets meer reuring. Ik hoef verder geen groei in de zin van personeel. Wat ik me hoogstens kan voorstellen is dat ik, nu ik een dochter heb, eventueel een student inhuur om de afgifte te doen. Dan is onze dochter nog wakker namelijk. Maar dan mis ik weer die korte gesprekjes… En verder hoop ik dat mensen ook de iets spannendere gerechten durven te proberen. Mijn pompoenlasagne en rendang verkopen heel goed. Ik heb iedere dag een vegetarisch en een vis- of vleesgerecht. Maar mijn eigen grote favoriet is de thom kha kai. Een heerlijke Oosterse maaltijdsoep en ik hoop dat mijn klanten die ook ontdekken!”