Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Oogst en gezellig eten van buurttuinen voor wijkkrant Vrijdag 27 september organiseerden mensen van de  Buurtkas samen met koks van Buurttafel Limos10   een feestelijke maaltijd uit de rijke oogst van diverse buurttuinen in Hengstdal. Met meer dan 10 medewerkers zoals Bart, Bob, Odile, Lucienne, Els , Marja1 , Marja2, Anita, Habib, Henk , Piet , Tiny en Vincent konden ze een vegetarische driegangenmenu aanbieden voor maar liefs zestig wijkbewoners. Soep van eigen tomaten, een stoofpot van diverse groenten en een salade van eigen komkommer, snijbiet en prachtige Oost-Indische  Kers bloemen.     

Om de eters bij de verwachte regen droog te houden hadden ze de grote tent van de Groengroep georganiseerd. Toen het om zes uur  begon te regenen werden de “ramen” goed nat maar bleven de Gasten en hun eten aan tafel  gewoon gezellig droog. Tot en met het toetje en de muzikale ondersteuning van Gitarist Habib en muziekgroep Klezmore.  Bij de koffie en de nazit werd uiteindelijk zelfs gedanst.  

De buurttuinen konden dit allemaal zonder problemen en kosten aanbieden door de medewerking van meer dan 10 hardwerkende koks en hulpkoks, maar ook  de ondersteuning  van Gemeenschap, Gemeente en Provincie Gelderland.

Al met al was iedereen erg tevreden. Goed en gezond eten, gezelligheid en veel samenwerking. Waarschijnlijk gaan de buurttuinen volgend jaar weer zo’n oogstmaaltijd organiseren. Bijvoorbeeld in het zelfde september weekend als wijkfeest Torremolimos. Er is nu zoveel ervaring dat we dan  misschien wel oogst, eten en feest voor 100 mensen kunnen organiseren. Wil je meewerken dan kun je aanmelden via een van  de buurttuinen of bij  


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.