Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Samen tuinieren in Hengstdal met kerstkado Niek Al jaren werken een aantal mensen in Hengstdal geheel vrijwillig elke 1e en 3e zaterdag in de vlindertuin bij Hengstdalseweg 18. Afgelopen jaar is het zelfs gelukt om daar een kas te plaatsen waarin ze bloemen en  groentenplantjes voor diverse tuinen zaaien en opkweken. Ook hebben ze zoveel paprika's en tomaten weten te telen dat ze bij de oogstmaaltijd eind september voor 60 mensen heerlijke tomatensoep konden serveren.   

We hebben wel nog wat extra handen (jouw handen?) en groene vingers nodig het komende jaar. We bieden: Gezelligheid en samenwerken in een steeds mooier wordende buurttuin.

Het werk varieert van licht harken en snoeien en planten van bollen tot zwaarder graspollen met wortel en al uitsteken. Halverwege de ochtend, rond elven drinken we altijd koffie of thee met taart uit eigen steenoven. 

Kom eens een eerste of derde zaterdagochtend kijken of meewerken! 

Het kan op de zaterdagochtend om 10 uur van Za 18 januari, 1 februari, 15 februari en 7 maart. Als het zou regenen kunnen we in de kas terecht.

Aan het tuingereedschap kan het niet liggen want  afgelopen 22 december kregen we een gevulde kruiwagen van vlindertuinier uit de vorige eeuw, Niek die in 1996 bij de eerste vrijwilligers was die de tuin hebben ingericht. 

NLDoet op zaterdag 14 maart in de Vlindertuin.

We gaan (waarschijnlijk samen met Duurzaam Hengstdal) onze tuin activiteiten  ook aanmelden voor de nationale vrijwilligerswerkdagen van NL Doet op zaterdag 14 en zondag 15 maart. Op die dagen kun je als actieve Nederlander op meer dan 4000 plekken overal in Nederland met andere betrokken buurtbewoners in je eigen wijk (of daarbuiten) gezellig meewerken bij achterstanden, bejaarden, boomspiegels, buurthuis of wijktuin. En dus za 14 maart vanaf 10 uur tot circa 15 uur ook in ons aller Vlindertuin bij Hengstdalseweg 18.

Er komen nog nadere details in de wijkkrant van februari, maar zet het vast in je agenda en Zegt het voort, neem je buren , kinderen en partners mee. Wij zorgen voor ranja, koffie en warme appeltaart.,

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.