Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Vesper zingen in Cenakelkerk op zondagmiddag 24 maartOp 24 maart vanaf circa 16:30 uur voert het Gregoriaans Instituut Nijmegen een vesper uit in de Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting. Het betreft een uitvoering door een groep deelnemers aan een workshop van die middag (zie de oproep hiervoor hieronder). Allen zijn ervaren gregoriaanse zangers. Belangstellenden die deze vesper willen meemaken zijn zeer welkom. De toegang is gratis. 

Ook in 2019 organiseert het Gregoriaans Instituut Nijmegen een aantal vespers. Een vesper is een van de gebedsuren van de Getijden, die dagelijks in kloosters aan het eind van de middag plaatsvinden. Het is een viering waarin uitsluitend gezongen wordt: antifonen met psalmen, hymnes, een korte lezing en gebed, alles wordt gezongen door koor en voorzanger(s). Een muzikaal moment van inkeer, dat ongeveer een half uur in beslag neemt.

"Voor deze vespers worden enthousiaste gevorderde gregoriaanse zangers uitgenodigd om deel te nemen. Anders dan bij de zangworkshops wordt alle muziek van tevoren aan alle deelnemers toegestuurd om thuis in te studeren. Na een repetitie van slechts twee uur willen we de vespers uitvoeren, dus het is van groot belang dat deelnemers thuis alle gezangen grondig voorbereiden."

Zondag 24 maart 2019 14.00 – circa 17.15
Locatie: Cenakelkerk, Pastoor Rabouplein 1, Heilig Landstichting

Kosten voor deelname: €12,50 inclusief materiaal en koffie/thee

Je kunt je opgeven door te mailen naar info@gregoriaansinstituutnijmegen.nl
Meer info: https://www.gregoriaansinstituutnijmegen.nl/agenda