Nijmegen-Oost.nl

Inloggen of inschrijven

Water voor buurtkas en Vlindertuin Hengstdal

  • 1 reactie


Vorig jaar was het in mei al droog en warm en vroegen we de gemeente om de aanleg van een kraan zodat we ons zaaigoed eenvoudiger water zouden kunnen geven. Toen we ook nog voldoende steun uit de buurt kregen zegde de gemeente medewerking toe. Maar er gebeurde weinig.  Al onze aandacht ging uit naar de buurtkas die we met andere tuiniers uit de wijk wilden oprichten (en intussen in maart is gerealiseerd) 

 Hoewel wij aangaven dat het lastig zou worden, gingen ze in het najaar onderzoeken of het mogelijk zou zijn een  put te slaan met een handpomp. Dit bleek geen optie. Het grondwater zat echt 30meter diep, waardoor boren niet alleen duur, maar pompen  zoals voorspeld onmogelijk zou zijn .

In december ging de gemeente kijken of  een Join the Pipe watertappunt op de waterleiding zou kunnen. Die worden al jaren overal in het land en ook in Nijmegen aangelegd  als drinkwatervoorziening omdat het zo gezond en duurzaam is dat iedereen daar een flesje kan vullen. Een gieter zou natuurlijk ook kunnen, maar er gebeurde (terwijl wij de kas konden laten bouwen) niets voor onze watervoorziening in droge tijden.

Toen we in april weer eens vroegen bleek dat buurtbewoners voor het speeltuintje bij AZC en Dommerplein ook zo'n mooi tappunt wilden. Fijn voor hardlopers, spelende kinderen en... de wandelaars van de Vierdaagse!

Kei leuk, maar wij kregen te horen dat de gemeente koos het tappunt bij de  speeltuin te realiseren en dat we daar dan water voor de vlindertuin mochten tappen....  Een misverstand gelukkig 

 Begin mei kregen we te horen dat de gemeente opdracht gaat geven voor de aanleg van een afsluitbare putkast met watermeter en tappunten. Die gaan ze aansluiten op het waterleidingnet van Vitens. Via deze link (of op youtube.com/watch?v=TVFCfLVH5Fk) kun je zien wat we binnenkort gaan krijgen.

We zijn heel blij dat we dan tuinslangen kunnen aansluiten en deze zomer een stuk eenvoudiger onze planten en zaaiplekjes in kas en tuin water kunnen geven.   

Intussen groeien en bloeien de plantjes in de kas geweldig en hebben we al vele plantjes kunnen leveren aan tuinen en bezoekers van de kas, maar ook bij de jaarlijkse plantenmarkt 2 juni op de Limos. Komende zondag 16 juni bij het wijkfeest op het Dommerplein Hengstal wijk van de toekomst. gaan we ook soep serveren van als het meezit onze eerste tomaten met eigen Koriander, Dille en andere kruiden.  Welkom !

 Uiteraard bent u ook welkom bij het dagelijkse watergeven tussen 6 en 8  en op de werkochtenden op de 1e en derde zaterdag van de maand tussen 10 en 13 uur . (Bijv 15 en 29 juni) Toekijken is altijd mogelijk, maar gezellig meewerken ook.  Welkom ! 

 NB: we bieden regelmatig gratis plantjes aan bij de ingang van de kas bij Hengstdalseweg 18

Deel dit bericht!

Reacties

Diny Schotanus
7 juni 2019

Iedereen die lekker een keertje wil tuinieren ☘️????????zien we graag volgende week zaterdag. Graag tot dan! Gewoon komen genieten van de tuin kan ook natuurlijk. ????????????????????????????

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.