Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Zaterdag 13 juni: Deeldag Nijmegen-OostDat wordt weer smullen op de Deeldag bij Dienstencentrum OBG op zaterdag 13 juni. Mooi om te merken dat het delen van hulp, spullen en kennis zo leeft in Oost. De deeldag is er om iedere wijkbewoner te laten ontdekken wat en hoe er zoal gedeeld kan worden in de wijk.

Er zijn sprekers over bijvoorbeeld de voedselbank en het ruilen van huizen, er zijn workshops waarin mensen hun kennis met je delen, in een mobiele fotostudio van de RIBW worden portretfoto's van je gemaakt, er is durftevragen, een weggeefmarkt met cadeaus voor jou naar keuze, je kunt deelkunde leren van een expert in delen en wist je dat OBG een officieel scootmobiel uitleenpunt is namens de gemeente Nijmegen en je tijdens de deeldag op een scootmobiel mag rijden?

En als dat nog niet genoeg is kan er zomaar ter plekke een logo of website voor je gemaakt worden. Natuurlijk is deze dag vrij toegankelijk, alles is mogelijk gemaakt omdat er zo veel mensen willen helpen. Kom je ook delen?

Het programma ziet er in het OBG als volgt uit:
13:00 uur; aftrap plenaire sprekers in Grand Café de Borger
14:00 tot 17:00 uur; deelmarkt en workshops in Grand Café de Borger en Atelier: Doorlopend: Markt, Cadeaubon Hotspot, infostand Repair Café, Waarmakers maken voor jou een website of logo; Voedselbank inzamelpunt; Unit maakt geschilderde portretten; Tuinadvies en tuinen te leen met Cobi; Hanneke Beld vangt verhalen

17:00 tot 18:00 uur; ervaringen delen en napraten in Grand Café de Borger