Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

Feestje nieuwe huizen en mensen in Hengstdal en de andere kantdoor verslaggever Hengstdal Henk Horstink

Het heeft een paar jaar met stevige gesprekken en discussies geduurd, maar aan de Ahorn en Lijsterbesstraat in Hengstdal is een afloop met betaalbare woningen en tevreden huurders nabij. Op de foto zie je nog een stukje van het Zilverdenplantsoen plus de nieuwe en ook nog vier gerenoveerde woningen. 

De andere kant van het verhaal is dat een aantal buurtbewoners vanaf 2012 jaren heeft geijverd om meer woningen te renoveren ipv te slopen en vervangen, maar dat Standvast die gesprekken in 2016 eenzijdig stopte. Ze heeft daarbij een oneerlijke keuzemethode gehanteerd en samen met de gemeente haar eigen plannen doorgezet. Ze zag in het voorjaar van 2017 ook geen mogelijkheden voor een compromis en daarmee vrede. Dit is na te lezen op nijmegen-oost.nl met de zoekterm "#dreigenddrama". Er zijn uiteindelijk 46, goedkope en deels goed renoveerbare wooneenheden gesloopt.

Afgelopen januari zijn de eerste mensen verhuist naar een van de 31 nieuwe huizen. Ze hebben door inspraak van buurtbewoners wel dezelfde boogjes en patrijspoorten als de oude huizen, maar zijn perfect geïsoleerd en zien er ook verder heel goed en netjes uit. De mevrouw die ik afgelopen zondag als enige bezig zag met haar nieuwe gazon was in elk geval erg tevreden.  

Om dit te vieren en goed gelegenheid te geven voor kennismaking van nieuwe met bestaande buurtbewoners organiseert Standvast Wonen komende woensdag 17 april voor de nieuwe bewoners en de buren tegen 18 uur een soort braderie met foodtrucks, schminken voor kinderen en wethouder Velthuis voor een officieel moment.

Van diverse buurtbewoners hoorde ik daarnaast over plannen om ook nog het naastgelegen, nu nog kale Zilverdenplantsoen net als het Moerbeiplantsoen verderop mooi in te richten met meer groen en bloemen. Jan en nog een paar betrokken buurt­bewoners buren zouden daarnaast  graag zien dat daar plekken ingericht zouden worden om regenwater van de daken in de grond te laten zakken. Dan kan het water naar de bomen ipv het riool in. De gemeente wil dit steu­nen door de aanleg plus de bloemen en planten te betalen. Als je als buurtbewoner mee wilt denken of helpen bij de inrichting ben je uitermate welkom. Je kunt je melden bij Jan of zijn buurvrouw die ook naar het feestje komen op de Lijsterbesstraat. Je kunt je ook aanmelden via deze link  of op   nijmegen.mijnwijkplan.nl/hengstdal/project/kwaliteit-zilverdenplantsoen. 


Deel dit bericht!

Reacties

Han
16 april 2019

Ik verneem dat een van de nieuwbouwwoningen (Ahornstraat), wordt onttrokken aan 'woningzoekenden'. In de nieuwe woning worden door Standvast ( & Entrea) 'randgroepjongeren' geplaatst, om zelfstandig te leren gaan wonen?!???

henk horstink
17 april 2019

goede morgen. Bedankt voor deze informatie en reactie ?!???. Ik weet dat corporaties met instanties samenwerken om woonruimte voor doelgroepen te vinden. Dat hebben "we" in dit land zo geregeld. Ik ga ervan uit dat ze daarbij zorgvuldig te werk gaan. Als daar iets mis gaat moet je aan de bel trekken.