Nijmegen-oost.nl

Inloggen of inschrijven

WELKOM Opening Buurtkas Hengstdal Vr12april 18.30Welkom bij  Opening Buurtkas Hengstdal met muziek en lekkers. Vrijdag 12 april 18.30 bij Hengstdalseweg 18.

 

Een aantal actieve tuiniers heeft twee jaar hard geijverd voor een kas om eerder te kunnen zaaien in Hengstdal en meer te kunnen oogsten. Het is een manier om samen met mensen die hart voor groen hebben bezig te zijn. Jaarrond kan er in de kas gezaaid en geoogst worden.  Veel handtekeningen, overleg met aanwonenden en ambtenaren  plus het nodige gepuzzel voor de benodigde euro’s resulteerden in een mooie kas.

 

Hier foto


Sinds vrijdag 1 maart is de kas te zien in de Vlindertuin, bij Hengstdalseweg 18.

De eerste tomaten- en bloemenzaadjes zijn ontkiemd en verspeend. We rekenen nu op heel veel bloemen, kruiden, paprika’s en sappige tomaten.

 

We nodigen u uit om dit met ons te vieren bij de feestelijke opening vrijdag 12 april om 18.30 uur. We hebben de burgemeester gevraagd om deze mijlpaal voor Hengstdal, die kas  met een bijzondere handeling te openen. 

De groep  Aint it Nice zal daarvoor en daarna voor muziek zorgen 

 

U kunt er een glaasje bij drinken en genieten van zelfgemaakte soep, hapjes en meer. U kunt kennis maken met de huidige tuiniers en als u belangstelling heeft zich aanmelden om (bijvoorbeeld een keer per week) mee te doen met het zaaien en oogsten in de kas.

Gezellig , leuk en lekker!

 

Welkom vrijdag12 april 18.30 tot 20 uur


                Namens Els, Jack, Kitty en Marja , Henk